Komentari (112)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@@coco ja nisam nikad pominjao bilo kakve traktore. Mislim da nema bilo ko pravo raditi bilo sta sto bi mlade ljude odvelo u stradanje. Sto se tice pregovaranja. Mislim da je kriza nastala u momentu kad su Hrvati formirali HDZ nacinalisticki pokret. Izgleda da su sami zrtve svoje politike. Zatim su dosli vjerski fanatici Alije I da bi se sve zavrsilo sa formiranjem SDS-a. Ne zagovaram ja bilo kakvu poplavu Bosnjaka po BIH. Ja govorim o Ekonomskom i Obrazovnom sistemu koji se moraju reformirat. Usput, mislim da sa vama i Hrvatima nije moguc dogovor.
pa svako malo se spominju traktori mi cemo ovo mi cemo ono. sporazum je nemoguc jer su vasi zahtjevi nerealni. trenutno koristite hrvate kao taoce vase politike dok ste sa istom politikom rs doveli pred rub nezavisnosti. niti srbi niti hrvati vise ne zele zivjeti sa vama i to je vise nego ocigledno. da ste odmah na pocetku odustali od vase dvolicne multietnicnosti mozda bi se moglo i dogovoriti. posto ne zelite nikoga napasti i posto ne mozete na silu oduzeti srpske i hrvatske opcine u bih a niste zadovoljni stanjem na terenu, koja je treca opcija? mrcvariti sve slijedecih nekoliko destljeca i prirodnim prirastajem preplaviti prvo federaciju a onda i rs?
@@coco izvini a kako to prijetimo ? Bosnjaci ne vjeruju tim oruzanim snagama. Mi necemo nikog napast ali ako budemo napadnuti branit cemo se kao i da nismo u okruzenju.
pa sad prijetite a vojska vam je srpsko-hrvatsko-bosnjacka. a uz to okruzeni ste srbijom i hrvatskom. jeste vi lud narod?
@BHPipo takve doisije-e treba koristiti da se izbace srbi iz poslova sa Arapima. Ali mislim da se uvijek nadje nasih bosanski PEHLIVAN koji se raznjezi kad sretne SRBINA i napravi kompromis. Takvi su ovu zemlju doslovno upropastili. Jebbo multietnicko drustvo, ma jebbo ga po milion puta za svaku kapljicu krvi koju je nas narod zbog toga prolio.
tako je drug coco, sjedi 2- ;-))))
@fen, mislim da NORMALAN sporazum nije moguce postici pregovorima a ni ratom. Bosnjacki politicari trebaju organizirati aktivnosti za Bosansku omladinu, skolovanje, doskolovavanje, a i da svima omoguce da dobiju poslove i da pruzmu ekonomske veze sa zemljama sjevernbe afrike, turske i zaljeva. Treba izbaciti Slovenacke i Srpske firme sa tog podrucja i uzimati njihove poslove. Takodjer trebaju da se formiraju mjesovite firme. I Hrvatima vratiti reciprocno za otimacinu nasih firmi u toj zemlji. Najbolja je politika, ni rat ni pregovori.
TREBALI BI BOSANSKOHERCEGOVACKI politicari NAPRAVIT jedan DEBELI DOSIJE o SVIM ratnim zlocinima i genocidu nad Bosnjacima Muslimanima,Koncentracionalne logore,SVE hronoloski sta se radilo u Bosni i Hercegovini! NAPRAVIT kopije i podijelit ih svim DRZAVAMA UJEDINJENIH nacija i POSLAT ih SVIM PREDSJEDNICIMA EU-e,SAD-a,ITD. REC im da nam je DOSTA vise genocidne tvorevine i da HOCEMO JEDNU normalnu demokratsku drzavu! Mislis da oni nisu upoznati sa situacijom? Ustvari nije njih briga za Bosnu, oni gledaju svoje interese. Vi stalno ocekujete pomoc izvana umjesto da sjednete za stol s Hrvatima i Srbima i rijesite probleme.
Bosnjaci pa vas niko ne voli kako to kada ste tako dobri vise Srbi i Hrvati nece sa vama da imaju bilo sta jer ste gamad kakvu svijet nije vidjeo...mozda bi mogli da se zapitate nemoguce da niko ne valja samo vi valjate
TREBALI BI BOSANSKOHERCEGOVACKI politicari NAPRAVIT jedan DEBELI DOSIJE o SVIM ratnim zlocinima i genocidu nad Bosnjacima Muslimanima,Koncentracionalne logore,SVE hronoloski sta se radilo u Bosni i Hercegovini! NAPRAVIT kopije i podijelit ih svim DRZAVAMA UJEDINJENIH nacija i POSLAT ih SVIM PREDSJEDNICIMA EU-e,SAD-a,ITD. REC im da nam je DOSTA vise genocidne tvorevine i da HOCEMO JEDNU normalnu demokratsku drzavu! A NE SRBSKI FASIZAM I NACIZAM!I trazit OTVORENO da fasisticka srbija isplati SVE sto je duzna nasoj drzavi dal pravdom dal parama!! BiH4EVER!
AL TI MOŽE J.E.B.A.T.I MAMU
RESPECT!!!
sefera je oslobodio haski sud koji izgleda voli muslimane pravo... ne serite molim vas... bosnjaci jesu radili zlocine, ali manje nego hrvati, a o srbima da ne pricam... pogledajte gdje se sve nalaze masovne grobnice i sve ce vam biti jasno... i nemojte molim vas spominjat kazanei iz kojih jeeshumirano osam osoba imenom i prezimenom, mada i oni spadaju u masovnu grobnicu prema definiciji... ovdje se niko od generala nije skrivao ni bjezao, ni pustao brade i postajao neki dabic... budite malo realniji i iskreniji barem perema sebi, ako vec ne mozete prema nama...
Nogiran je jer je htio da vas satare, a Alija mu nije dao!
100