BiH
0

NBA: Stojaković umjesto Webbera na All-Staru

Klix.ba
Zbog ozljede članka <b>Chrisa Webbera</b>, njegov timski kolega <b>Peđa Stojaković</b> će biti All-Star drugu sezonu zaredom. NBA komesar David Stern je jučer izabrao Stojakovića kao zamjenu za Webbera, čime će najbolja NBA momčad Sacramento Kingsi ipak biti prisutni među najvećim talentima lige. Webber će biti van terena najmanje 3 sedmice zbog istegnuća lijevog članka, iste ozljede zbog koje je propustio 20 utakmica prošle sezone. Njegov prosjek je 23 poena, 10,5 skokova, te 5,5 asistencija po utakmici. Stojaković je treći najefikasniji strijelac najbolje momčadi Pacifičke divizije.

Izborom Stojakovića broj internacionalnih igrača na All-Staru se popeo na 6 - jedan više od prošlogodišnjeg rekorda. NBA broji San Antonijevog Tima Duncana kao internacionalnog igrača (Američka djevičanska ostrva). Ostali su Clevelandov Zydrunas Ilgauskas (Litvanija), Dallasovi Steve Nash (Kanada) i Dirk Nowitzki (Njemačka), te Houstonov Yao Ming (Kina).

Od ostalih NBA vijesti vezanih za All-Star, treba izdvojiti da su starteri Istoka Allen Iverson i Tracy McGrady ponudili Michaelu Jordanu svoju startnu poziciju u ekipi, što je Jordan uljudno odbio. Jordan je inače ranije odbio da uopće igra na All-Star utakmici ako ne bude izabran za startera, ali izgleda da je u međuvremenu promjenio mišljenje, te će se ipak pojaviti na utakmici, i igrati kao rezerva.