13. godinu zaredom
46

Navijači Čelika novogodišnjim paketićima izmamili osmijehe stotinu mališana u potrebi

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Navijači Čelika okupljeni u Udruženju "Robijaši 1988" i danas su novogodišnjim paketićama obradovali stotinu mališana iz porodica slabog imovniskog stanja i poteškoća u razvoju.

Osim što godinama podržavaju svoj voljeni klub navijači Čelika, popularni Robijaši, već 13 godina zaredom organizuju i akciju podjele novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica i mališana s poteškoćama u razvoju.

Ovo im je najdraža aktivnost koju provode tokom svog djelovanja kao udruženja.

U press dvorani na stadionu Bilino polje, trinaestu godinu u nizu, podijelili su stotinu paketića mališanima štićenicima: Javne ustanove "Centar za socijalni rad" Zenica, članovima Udruženja "Lotos" i "Svijet u slikama" koji se brinu o djeci s poteškoćama u razvoju, kao i još nekolicini njih koji dolaze iz porodica slabijeg imovinskog stanja te drugim dječacima i djevojčicama koji su bili dobri i slušali svoje roditelje i staratelje.

Paketići u kojima je bilo mnoštvo artikala, raznih slatkiša i grickalica, izmamili su osmijeh na lica mališana.

Djed Mraz je svakom prisutnom dječaku i djevojčici uz paketić iz svoje torbe darovao i po Kinder jaje, a mališani su mu zahvalnost uzvratili simpatičnim recitacijama i pjesmicama.