Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta će nama mladi, pametni i uspješni ljudi, kad mi imamo TIhiće, Dodike, Čoviće,Lagumđije itd. Kako bi oni došli do izražaja. Treba vladati glupim i zatucanim ljudima, a ne s onima koji razmišljaju svojom glavom: OOOO BOSNO I HERCEGOVINO gdje ti ideš
@Nenormalno ahahha a lika. Gdje si ti bio to na takmicenju? Isao bih i ja na takvo xD Ti si jedan od \"rijetkih\" primjera i dokaza, da je Bog stvarno milostiv. ;)
Još jedan prilog: http://www.sarajewo.diplo.de/Vertretung/sarajewo/ba/06/Weshalb__Deutsch__lernen/ido__2012__seite.html http://www.bhdlv.de/?p=416
Napisite isti clanak za par godina i niko od ovih talenata nece biti u Bosni.Ova zemlja nije za pametne i ambiciozne.Draga djeco bjezite odavde glavom bez obzira.Ljepse ce vas grijati sunce tudjeg neba ao debljini novcanika i kvaliteti zivota da ne govorim.Tamo cete biti cjenjeni zbog znanja i ambicije a ne sto vam je babo faca u parlamentu.
40 medalja? jel to nesto na moj racun? a ?
Ona@ Pa naravno da se cijeni pamet, ali u drugim državama. To je problem, ne cijeni se kod nas, ne čini se ništa da se ta djeca zadrže, nego ih tjeraju iz ove države. To je najveći problem. Amerika i njoj slične države jedva čekaju ove mozgove. Oni znaju iskoristiti njihov potencijal, dok mi ne znamo, i uvijek ćemo zbog toga ostati mali i bez progresa, jer kod nas vladaju mediokriteti i sitni interesi
Krstaš, ispuni nam želju , idi objesi se !
Nema veze ! Nema veze ! Igraj Bosno ! Samo igraj !
Bjezite djeco u inostranstvo. Nikakve srece necete naci na nasih 24 posto.
@himzo Gdje je tvoja medalja kralju? I sta spominjete dodike, lagumdzije i tako te bolide, pamet se itekako cijeni i svakako da se moze uspjeti, najlakse je traziti izgovor da se ne trudis. Najbolji se uvijek probiju i niko ih ne moze osporiti, prosjecni i ispodprosjecni se bore za opstanak.
-€ moja Meli..... malo je takvih plemenitih osoba...! sve cestitke za -uspjeh ..!
Profesorica Tanović je divna profesorica, prava dama i krasan čovjek. Imala sam sreću da na faxu položim fiziku kod uvažene profesorice, i vrlo sam ponosna na to :-) Čestitam našim pametnim mladima. Svaka Vam čast!!!! Ne dajte da Vam lome krila :-)
Talent propada jer male duse uspjesne i pametne ljude ne dozivljavaju kao katalizatore dobra i progresa u drustvu kojeg bi i te male duse osjetile. Male duse njih dozivljavaju kao prijetnju. Zamisli imati kolegu na faksu, poslu, u politici koji je bolji od tebe.. Ne, takve elemente treba hitno otkloniti, kako u maloj bjedi bi sitna dusa opet bila \"najbolja\".
Ne nastaju rezultati tek tako. Iza te djece neko ipak stoji, pa nisu se samo talentovani rodili. Sta je s roditeljima, njihovim profesorima i sl.?
Žalosno i tužno je vidjeti kad talent propada, samo zato što se nema novca. Koliko ih samo nije otišlo, jer nije bilo sredstava da im se omogući put na takmičenje. Da ne kovorim koliko ih nije moglo nastaviti školovanje tj. upisati faks, jer roditelji nisu u mogućnosti. Niti da stipendiju dobiju, unatoč prosjeku 5.0 jer su g.u.z.o.n.j.i.n.i sinovi dobili tu stipendiju, tako što su lažno predstavili svoje dohodke, kao imaju 400 KM plate, a on glavni tužitelj kantona ili slično koji ima platu od 4000 KM. Tako da u većini slučajeva, inteligentna, nadarena sirotinja (nije dijete krivo zbog toga) ispasta, potračen talent.
Na ovim takmicenjima, primjera radi, cesto se izda vise desetina zlatnih medalja, tako da broj od 40 i nije nesto impresivan...