Traži se uključivanje policije
0

Nastavljeno uništavanje Aleje ambasadora

Sarajevo-x.com
Aleju ambasadoru, jednu od najljepših šetnica u Sarajevu, i dalje uništavaju neodgovorni građani, upozoravaju iz Općine Stari Grad.

Uposlenici Službe za inspekcijske poslove ove općine prošle sedmice su izvršili kontrolu stanja Aleje ambasadora, te je utvrđeno da je na na relaciji Bentbaša - Kozija ćuprija oštećeno ili uništeno 12 klupa, te da je kuća za odmor devastirana i potrebna joj je hitna popravka.

Iako se na šetalištu nalazi pet korpi za otpatke, pojedinci i dalje smeće odlažu pored njih, a veliki broj korpi je otuđen.

Sveukupno je utvrđeno da su uništene klupe, korpe za smeće, objekti za odmor, zasađene lipe i kameni natpisi sa imenima ambasadora.

Služba za inspekcije poslove u dogovoru sa Službom za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad Sarajevo uputila je dopis Policijskoj stanici Stari Grad, tražeći da obezbijede policijsku ophodnju na navedenom lokalitetu, kako bi se eventualni počinioci identificirali i protiv njih poduzele zakonske mjere. Ovim putem apelujemo na građane da ukoliko primijete bilo kakvo nanošenje štete u Aleji ambasadora, prijave nadležnim organima.