BiH
6

Nastavljeno predizborno vrijeđanje: Kandidat optužen da je kupovao poklone "konkubinama"

G. D.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nakon kidanja plakata, verbalnih uvreda, fizičkih napada, krenula su i elektronska "gađanja blatom". Tako je na političkom blogu Omladine SDS-a u Srpcu osvanuo tekst "Imaš li ti obraza“ posvećen kandidatu SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu Goranu Kljajčinu.

Nakon što su Kljajčina optužili za milionske pronevjere Fonda zdravstvenog osiguranja RS, autori teksta napali su i Kljajčinovu vanbračnu kćerku, a potom su ga optužili da je pokradenim parama kupovao poklone svojim "konkubinama“:

"Otkud tebi za pravo da pričaš o krađi?! Kako te nije sram i stid?! Imaš li ti čovječe obraza? Pogledaj se prvo u ogledalo, pa onda pričaj nešto. To si rekao ti koji si pronevjerio silne milione KM Fonda zdravstvenog osiguranja RS (za ovo ti je Glavna služba za reviziju dala negativan revizorski izvještaj). Zatim, ti koji si novcem iz FZO sebi, sinu i kćerki kupio novo auto. Vanbračnoj kćerki si kupio auto i stan u Beogradu. Novca u Fondu nema za refundaciju troškova, ali ti možeš da kupiš one silne traktore i prateću mehanizaciju. Nema novca ni za lijekove, a ti si u Poveliču i okolnim selima kupio hektare i hektare za poljoprivredu. Ostalo ti je nešto novca za poklone tvojim konkubinama: bibliotekarki, Lakićki, Gužvićki, itd. Ovo od plate nisi mogao da kupiš. Zanima nas kako si to sve kupio. Da ti nije rođak iz Amerike ostavio u nasljedstvo?“