BiH
0

Nastavljen generalni štrajk u "Krivaji", sindikat prihvata prijedlog Vlade FBiH

FENA
Predsjednik Štrajkačkog odbora Inustrijskog preduzeća "Krivaja" Ferid Balić jutros je Feni izjavio da su Sindikat i Štrajkački odbor preduzeća spremni prihvatiti prijedlog Vlade FBiH za rješenje trenutne krize u preduzeću.

«Predstavnici Sindikata jutros su dobili smjernice za djelovanje kako bi radnike do ponedjeljka upoznali o stavu Sindikata. Ako radnici ne pristanu na Vladinu ponudu da se jedna plaća isplati odmah, a ostale nakon privatizacije, rukovodstvo Sindikata podnijet će ostavku", izjavio je Balić.

Oko 2.300 radnika "Krivaje" od jučer se ponovo nalazi u generalnom štrajku, a jutros su ispred zgrade direkcije preduzeća održali veliki protestni skup.

Predsjednik Sindikata "Krivaje" Vehbija Aličić danas će zajedno s predstavnicima rukovodstva "Krivaje" u Sarajevu razgovarati s resornim federalnim ministrom Vahidom Hećom i predstavnicima Agencije za privatizaciju FBiH. Generalni štrajk «odmrznut» je nakon što je došlo do novog kašnjenja u isplati plaća, a Sindikat zahtijeva da se radnicima prezentiraju rezultati istrage koju je u preduzeću izvršila finansijska policija.