BiH
0

Nastavak sjednice Doma naroda PSBiH zakazan za 12. mart

FENA
Nastavak sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je prekinuta 24. januara zbog nedostatka kvoruma, zakazan je za 12. mart.

Delegati bi trebali razmatrati zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH razmatra po hitnom postupku.

Trebao bi biti razmatran i zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o osnivanju Kompanije za prijenos električne energije u BiH razmatra po hitnom postupku.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani: Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zaštiti tajnih podataka; Prijedlog zakona o dopuni Izbornog zakona BiH; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima kao i Prijedlog zakona o javnim nabavkama.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i potvrđivanje Odluke Predsjedništva BiH o postavljenju na dužnost komandanta 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, a predviđeno je i imenovanje članova Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana, kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH.

Podsjećanja radi, sjednica Doma naroda PSBiH prekinuta je 24. januara zbog nedostatka kvoruma jer sjednici, iz zdravstvenih razloga, nisu prisustvovala tri delegata iz Kluba bošnjačkog naroda.

Novi pokušaj održavanja sjednice bio je 6. februara, ali također zbog nedostatka kvoruma sjednica nije održana.