BiH
0

Naseru Oriću određen jednomjesečni pritvor

FENA
Sudija za prethodni postupak sarajevskog Općinskog suda odredio je jednomjesečni pritvor Naseru i Zahidi Orić te Džerminu Kadriću, potvrđeno je Feni iz ovog Suda.

Naser i Zahida Orić i Džermin Kadrić osumnjičeni su da su počinili krivična djela iznuda i nedozvoljeno nabavljanje, nošenje i držanje oružja.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, sigurnosti građana i mogućnosti da bi osumnjičeni mogli ponoviti krivično djelo.

Tužilaštvo KS-a u subotu je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Nasera i Zahide Orić i Kadrića zbog sumnje da su u periodu od 2002. do oktobra 2008. od Džehve Okanović iznudili oko 204. 000 KM.

Pretresom stambenih objekata koje koristi Naser Orić službenici policije pronašli su nekoliko pištolja, automatsku pušku, pušku "M-48", lovačka pušku s optičkim nišanom kao i pušku marke "uzi" za koje nije imao odobrenje te veću količina municije.

Kod Zahide Orić pronađena su dva pištolja, dok je kod Džermina Kadrića pronađen pištolj i municija, za koje nisu imali odobrenje nadležnih organa.