BiH
251

Naša stranka videoobraćanjima pozvala građane na glasanje

FENA
Sabina Čudić
Sabina Čudić
Naša stranka je predstavila video obraćanja Dennisa Gratza, Predraga Kojovića i Sabine Ćudić, kojima poziva građane i građanke da izađu na opće izbore i svoj glas daju Našoj stranci na svim nivoima vlasti.

Tokom ove predizborne kampanje kandidatkinje i kandidati Naše stranke predstavljali su rješenja iz svojih programa u oblasti ekonomije, zdravstva, pravosuđa, obrazovanja i reforme javne uprave, služeći se kreativnim vidovima kampanje na društvenim mrežama, ali i neposrednim komuniciranjem s građanima na ulicama, saopćeno je iz Naše stranke.

Kandidati Naše stranke su tokom kampanje svakodnevno bili na ulicama bh. gradova i slušali od građana, kao neposrednih izvora, o socijalno-ekonomskim problemima s kojima se neprestano suočavaju, a posljednjim videoobraćanjima su, na izvjestan način, sumirali sve što je Naša stranka govorila proteklih mjesec dana.

Budući da se približavamo samom kraju kampanje, želimo istaknuti kako smo ponosni smo na činjenicu da je naša kampanja izvedena kao potpuno pozitivna kampanja, oslobođenja od niskih političkih nagona i potreba da se demoniziraju protivkandidata na ličnoj osnovi. Smatramo da smo ispunili naš cilj u vezi s kampanjom, budući da smo pozitivnim javnim istupima pokretali teme koje su od najveće važnosti za svakog građanina Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

Naša stranka smatra i da je većina građana postala svjesna da je u proteklim izbornim ciklusima bilo moguće ignorisati politiku, ali da nije bilo moguće ignorisati realne probleme koje je politika svim ljudima u ovoj zemlji stvarala, te očekuje 12. oktobra povećanje izlaznosti birača i značajnu promjene odnosa političke moći u BiH.