BiH
7

Naša stranka osudila izjave Ramiza Salkića: Morbidna politika SDA

Klix.ba
Naša stranka oglasila se saopćenjem u kojem najoštrije osuđuje zlonamjerne komentare potpredsjednika RS-a Ramiza Salkića povodom dvostrukog ubistva počinjenog prije nekoliko dana u Prijedoru.

Salkić je, podsjeća Naša stranka, ne navodeći bilo kakve dokaze, kazao da su ubistvo izvršili Srbi motivisani nacionalnom mržnjom prema bošnjačkim povratnicima u RS, pozivajući Bošnjake da budu "maksimalno oprezni".

"Budući da su rezultati policijske istrage osporili Salkićeve indicije, Naša stranka poziva SDA na odgovornost. Zato što je Salkić član Glavnog odbora SDA i kandidat te stranke za potpredsjednika RS-a, i zato što je svojom izjavom zasnovanoj samo na fašističkoj paranoji uznemirio javnost u čitavoj BiH, posebno bošnjačke povratnike u RS", navodi Naša stranka, te dodaje:

"Najiskrenije saosjećamo s porodicama žrtava nemilog događaja. Također, smatramo da su povratnici u RS žrtve diskriminatorne politike, koju godinama provode vlasti u RS-u. Ali isto tako smatramo da su proglasi 'opsadnog stanja', slični Salkićevom, samo medvjeđe usluge povratnicima. Salkićeva izjava je još jedna ilustracija morbidne političke logike SDA. Politikantski zloupotrebljavajući ratne zločine, pa čak i izmišljajući zločine po nacionalnoj osnovi tamo i gdje ih nema, SDA očajnički pokušavaju zadržati vlast, budući da osim nacionalističke paranoje i histerije narodu više nema šta ponuditi".