Na sastanku i Miličević
17

Narodni front i SDS zajedno pripremaju izbore: "Banjoj Luci treba kandidat koji nije izdao principe"

N. V.
Delegacije Narodnog fronta i Srpske demokratske stranke održale su prvi sastanak povodom priprema za lokalne izbore prilikom čega je istaknuto da i kandidat za Banju Luku treba biti osoba koja do sada nije izdala svoj politički narativ.

"Lokalne zajednice o kojima se još pregovara, uključujući i Banju Luku, predložili smo da kandidat iskrene opozicije bude onaj sa izbornim legitimitetom prethodnih izbora, odnosno kandidat koji može da politički iznese pobjedu, te kandidat koji nije izdao principe i vrijednosti na kojima je do sada vodio političke bitke i koji je nedvosmisleno protiv aktuelnog režima SNSD- kažu u Narodnom frontu. Ističu da su to bili principi i kod izbora kandidata za neke druge gradove, pa ne postoji razlog zašto to ne bi bio slučaj i za Banju Luku", saopćeno je iz Narodnog fronta Jelene Trivić.

U ovakvoj izjavi se jasno vidi poruka Drašku Stanivukoviću, za kojem Trivić vjeruje da je "prešao" na stranu Milorada Dodika i vladajućih u tom entitetu.

"Razgovarali smo i o mnogim drugim lokalnim sredinama i u najvećem broju gradova i opština postojaće iskren zajednički nastup opozicionih stranaka", zaključeno je iz Narodnog fronta.

Sastanku su ispred delegacije Narodnog fronta prisustvovali Jelena Trivić, Dijana Ješić, Radislav Dončić, Željko Dubravavac i Nikola Brkić, dok su delegaciju ispred Srpske demokratske stranke činili Milan Miličević, Jovica Radulović, Želimir Nešković i Maja Dragojević Stojić.