BiH
0

Narodna skupština RS ignorisala zahtjeve: Bivši borci traže sastanak s Radojičićem

Anadolija
Blizu 100 bivših boraca proteklog rata iz Republike Srpske okupljenih oko Udruženja veterana danas je došlo pred zgradu Narodne skupštine Republike Srpske kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog činjenice da entitetski parlament nije u raspravu na današnjoj sjednici uvrstio njihove zahtjeve.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Podsjećamo, veterani su 19. marta u Narodnu skupštinu RS uputili zahtjev čijim usvajanjem bi se Vlada RS obavezala da objavi registar učesnika proteklog rata i osnuje fond za pomoć nezaposlenim borcima. 

Duško Vukotić, predsjednik Udruženja veterana, kazao je da očekuje da predsjednik NS RS Igor Radojičić primi delegaciju veterana i objasni razloge zbog kojih se njihovi zahtjevi nisu našli u raspravi pred parlamentom. 

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Smatramo da je neoprostivo da se Narodna skupština oglušila o naše zahtjeve, jer to oni koji su stvarali RS nisu zaslužili. Zato očekujemo da nas predsjednik Narodne skupštine pogleda u oči i objasni šta je to sporno u onome što tražimo", istakao je Vukotić u izjavi novinarima. 

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Naveo je da ukoliko ne dođe do sastanka s Radojičićem i parlament se ogluši o zahtjev da raspravlja o dostavljenim zahtjevima, veterani će nastaviti s organiziranjem protesta neposredno nakon 20. aprila, odnosno hrišćanskog praznika Vaskrsa.