BiH
28

Narednih dana u BiH kišno i oblačno vrijeme sa olujnim udarima

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuje nas oblačno i kišno vrijeme sa najvišim dnevnim temperaturama zraka do 18 stepeni celzija.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u nedjelju nas očekuje oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom i pljuskovima tokom cijelog dana u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne.

Jutarnja temperatura zraka kretati će se između 10 i 16 stepeni dok će najviša dnevna temperatura zraka bit između 17 i 23 stepeni. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju i na jak jugo sa olujnim udarima.

Naime, Meteoalarm izdao je narandžasta upozorenja za Banju Luku, Livno i Bihać zbog jakih vjetrova sa olujnim udarima dok je za Sarajevo, Mostar, Trebinje i Foču izdato žuto upozorenje.

Prvi radni dan naredne sedmice u Bosni i Hercegovini bit će pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima se očekuju prolazne padavine u cijeloj zemlji, a u Hercegovini može doći i do slabe kiše može biti prije podne.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da će vjetar biti umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera te da će u noći promijeniti smjer na sjever Jutarnja temperatura zraka bit će između 8 i 13 stepeni dok će najviša dnevna temperatura zraka iznositi od 13 i 18 stepeni celzija.

U utorak nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom ili susnježicom. Temperatura zraka bit će uglavnom između 4 i 10 stepeni, a na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.