Pod nadzorom ljekara
202

Nana Fata Orlović zbog narušenog zdravlja hospitalizirana u bolnici u Tuzli

A. K.
Nana Fata Orlović (Foto: A. K./Klix.ba)
Nana Fata Orlović (Foto: A. K./Klix.ba)
Nana Fata Orlović hospitalizirana je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje se nalazi pod nadzorom ljekara, potvrđeno je za Klix.ba iz te zdravstvene ustanove.

Orlović je u tuzlanski UKC hospitalizirana zbog narušenog zdravstvenog stanja, a shodno hroničnim oboljenjima, koja su joj ranije dijagnosticirana.

"Pacijentica je hospitalizirana u Klinici za interne bolesti, a njeno zdravstveno stanje prate ljekari", kazala je za Klix.ba glasnogovornica UKC-a u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Nana iz Konjević polja zbog sličnih zdravstvenih tegoba ranije je u nekoliko navrata bila hospitalizirana u tuzlanskoj bolnici.

Pretprošle godine je pretrpjela moždani udar, a potom se susrela i sa tegobama na plućima.

Orlović je široj javnosti postala poznata po višegodišnjoj borbi za izmještanje nelegalno izgrađene crkve iz dvorišta njene kuće u Konjević polju, u čemu je na kraju i uspjela.

Snaga volje i dalje je nastavila voditi kroz život, a iako je njeno opće zdravstveno stanje narušeno, to je nije spriječilo da isposti ovogodišnji mjesec ramazan te se počne pripremati za odlazak na hadž.

Međutim, nadležne institucije u Saudijskoj Arabiji su za ovogodišnje hadžije ograničila životnu dob hadžija na 65 godina starosti, što je značilo da nana Fata neće moći dobiti vizu za obavljanje te vjerske dužnosti.