Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne samo direktoricu optužiti za ovo, Ne zaboravimo Čengiće.
Zašto direktoricu? Ona nije sklopila Ugovor sa dobavljačem, naslijedila ga je. Treba prvo da se utvrdi konkretna odgovornost. Ovo je samo želja SDA da se smjene nepodobni kadrovi i da se postave svoje Arzije.
Direktorica je morala odmah odstupiti po moralnoj odgovornosti i kao odgovorno lice. Poslije se utvrđuje nečija eventualna krivična odgovornost.
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
a sta je sa firmom koja je dostavljala ovo smece koje su nazivali hranom?
ok.. jesam li dobro razumio.. da ne bude da sam krivo shvatio.. jesi misljenja da su djeca otrovana zbog jedne fotelje ili da je sve ovo propaganda.. pojasni molim te..
pojasni bolje molim te.. jesu djeca namjerno otrovana zbog fotelje ili nisu, sve su samo lazne informacije?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Kako je to titin sistem fino izdresirao da bošnje samo klimaju glavama, ne znaju se usprotiviti i podiči svoj glas protiv Mirjane. Danka Zovko svaka ti čast.
Za gospođu Lauru 2..., stidim se zbog vas u ime cijelog ljudskog roda, a kroz komentar ste pokazali koliko volite svoje dijete.Hvala i živjeli, i od sada šutite beskrajno, jer tako ste pametniji!
Sve je mito i korupcija jebes narod
Roditelji trebaju tužiti i dobiti odštetu za liječenje djece, pretrpljeni strah i duševnu bol kako djece tako i svoju. A što se tiče odgovornosti, ne treba se zadržati samo na direktorici i zamjenici. Oni su samo istureni igrači. Treba ići dalje - dobavljači, komisija koja vodila tendersku proceduru i svi između. A opet, zar nije malo simptomatično da su se od cijele kuhinje zarazila djeca iz samo nekoliko vrtića???!!! Treba i to istražiti. Da li je zaraza krenula iz kuhinje, ili je u međuvremenu smišljeno ubačena?
I opet ja pitam i vlast i vas : " Zašto se stvari, a samim tim i odgovornost, postavljaju naopako ..??? Ovako kako se to predstavlja, ispada da je pravilo - de da mi direktorici glavu skinemo, a poslije ćemo krivca tražit .. ili možda nećemo, jer trag nas odvede do Čengića uzoritih, a preko njih i još više ( zna se - na Poljine ) " . . . Pa lnudi, zašto vam do sigurnosti i zdravlja vlastite djece nije stalo ...? ? ?
Ja zaista ne znam je li nasi novinari znaju nesto istrazivat ili se to svodi na rekla kazala. Kao prvo broj otrovane djece je daleko veci nego ga vi gospodo pisete, ima jako puno djece koja su otrovana salmonelom a nisu registrovana na KCU zato sto gore nisu ni isla. Drugo pisete da roditelji otrovane dejce traze smjenu direktorice. Ja vam kao roditelj otrovanog djeteta kazem da to nije istina i kao roditelj ne trazim smjenu direktorice nego stvarni uzrok trovanja. I sankcije svima koji su ucestvovali da se mala populacija nadje u ovakvim mukama. Zato dragi novinari, prvo ispitajte sve pa onda pisite članak a ne samo da necim pokusate privuci citatelje....
Sve bi ovo bilo bajno i krasno da se ne radi o "slobodnoj procjeni" i SUDU ispolitizirane svjetine, nad STRUKOM, pravnom, inspekcijskom... Bacaju se u drugi plan nekompetentni dobavljači koji su de facto unijeli salmonelu namirnicama. Jbg... to smo mi... zato smo 200 godina daleko od pravne države....
Salmonela nije nađena kod uposlenika niti u kuhinji J.U., znači da je higijena vrtića ok . Nemam namjeru bilo koga da branim jer i moje djete ide u vrtić pomenute ustanove, ali ovdje je potrebno da inspekcija radi svoj posao da postoji sistem i pravna država vjerovatno pomenuta firma nebi ni postojala ovako nek nam je Bog na pomoći. Direktorica ima odgovornost za potpisivanje ugovora a opet nije jedina ustanova koja nabavlja hranu preko gold minjona, ključ problema je u prezimenu vlasnice gold minjon.
Gospodja Danka bi se prvo trebala nauciti ponasati, jer na tom sinocnjem sastanku , urlala je ne povezano kao najveca seljancurina, a hvali se da je diplomirani pravnik- uposlenica Direkcije za ceste FBIH, ne znam samo gdje ona taj fakultet zavrsila, i interesuje me po cijem nalogu je dosla skidati glavu direktorici. Zao mi je ako je istina da joj je kod djeteta konstatovana salmonela, ali bi kao visoko obrazovana trebala znati da se takvom djetetu ne daje treci dan pahuljice i mlijeko za dorucak. A bilo je i tata kojima je savjest proradila, jer ne paze vlastito djete, ne placaju alimentaciju a sinoc su dosli da se i fizicki obracunavaju sa predstavnikom vijeca, neko ga je podsjetio da treba paziti svoje djete. Sastanak je vodila zena koja je svoje djete ispisala iz vrtica ali uredno je dosla da se bori za pare od tuzbe.... Samo je ucinila uslugu drugim roditeljima koji vec dugo cekaju na mjesto.
pitam se , ako za ovo nije odgovorna zasto jeste?
Građani bi bili zadovoljni ako bi se mogao otkriti krivac, da se slučaj ne politizirali. U suprotnom, Bake će opet žrtvovati Arziju radi svoje pozicije, jer se može tražiti njegova ostavka kao što se traži ostavka ove direktorice, analogija je moć zaključivanja.
Realno, nije niko ni očekivao da postoji neko ko je spreman preuzeti bilo kakvu odgovornost. Ipak, ako roditelji ne pokrenu tužbu i traže odštetu, onda su to i zaslužili...
Epilog ovog sudjenja vrlo vjerovatno ce trajati jako dugo vremena.... Na kraju ce ispasti da ce oni morati direktorici platiti zbog nanosenja dusevne boli izazvane (ne)opravdanim optuzbama...
Ne dam ostavku pa makar sva djeca pocrkala...
Ovo je rezon ulice. Isto kao i 07. februar 2014. Nadje se "ovan predvodnik" ili Domanovićev "vodja", a onda ostali za njim.