BiH
148

Nakon što se javno odrekao prije pet mjeseci, Galijašević zatražio "bijeli hljeb"

Piše: M. Ć.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prije današnje predaje dužnosti gradonačelnika Šuhretu Fazliću, bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević uputio je nadležnoj službi pravo na ostvarivanje plate nakon završetka mandata, tzv. "bijelog hljeba". To ne bi bila specijalna vijest, posebno ne u našoj zemlji, da se upravo Galijašević iste privilegije nije odrekao prije pet mjeseci i time se javno pohvalio.

Emdžad Galijašević potvrdio je danas da je podnio zahtjev za korištenje tzv. "bijelog hljeba", iako je dvadesetak dana prije svog hapšenja izjavio da se te privilegije odriče.

"Potvrđujem da sam to aktivirao i nema nikakvog razlog da to ne uradim. Ja jesam rekao na sjednici Gradskog vijeća da nisam za bijeli hljeb, ali zbog načina na koji sam maknut od onih koji su ovo namjestili i isplanirali i koji i dalje namještaju i planiraju, ja ne vidim nikakvog razloga da ne predam zahtjev za tu privilegiju. Ništa me ne obavezuje da ne tražim ono što mi zakonom pripada", istakao je Galijašević.

On je dodao kako nije siguran da će "isti dvojac" od tužioca i sudije donijeti odluku da mu se sutra i to zabrani.

"Kako su mi zabranili da dolazim u grad, da idem na posao, a izabralo me 15.000 ljudi, nisam siguran da neće sutra zabraniti i da dobijem negdje radno mjesto. Ja ću taj kapacitet 'bijelog hljeba' koristiti do onog momenta dok sebi ne nađem rješenje", istakao je Galijašević.

On je poručio da oni koji su sve ovo isplanirali, nisu mogli "isplanirati" građane, jer su građani rekli da je to gospodin Šuhret Fazlić, ne želeći otkriti ko je isplanirao stvari na koje aludira te da će se oni sami prepoznati.