BiH
0

Nakon prijedloga SDS-a: I SNSD predložio svoj zakon o Ustavnom sudu BiH

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac potvrdio je Srni da je danas u redovnu parlamentarnu proceduru upućen Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH.

Košarac je rekao da je uz ovaj prijedlog zakona, a na osnovu dogovora lidera vodećih političkih partija iz Republike Srpske, u redovnu parlamentarnu proceduru upućen i Prijedlog zakona o izmjeni Krivičnog zakona BiH.

"Predlagači oba ova zakona su svi poslanici SNSD-a, SDS-a, DNS-a i koalicije PDP - NDP u Predstavničkom domu parlamenta BiH. Svih 13 srpskih poslanika iz Republike Srpske u svojstvu predlagača potpisali su akt kojim su ovi zakoni upućeni u redovnu parlamentarnu proceduru", precizirao je Košarac.

On je izrazio očekivanje da će ovi prijedlozi zakona proći komisijsku fazu i da će se naći na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma zakazane za 30. decembar ove godine.

"Očekujem da će ovi zakonski prijedlozi biti usvojeni i da će na taj način, 20 godina nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, BiH konačno postati suverena zemlja u čijem Ustavnom sudu odluke neće donositi strane sudije i u kojoj sudije iz jednog naroda neće, uz pomoć stranaca, moći preglasavati sudije iz druga dva konstitutivna naroda", zaključio je Košarac.