BiH
75

Nakon krađe: Crveni križ Novo Sarajevo ponovo prikuplja slatkiše i igračke za paketiće

FENA
Nakon obijanja prostorija Crvenog križa Novo Sarajevo i krađe slatkiša i igračaka za paketiće mališana, volonteri Crvenog križa ponovo su organizirali akciju Jedan paketić-jedan osmijeh, namijenjenu najmlađim korisnicima javne kuhinje.

"Građani Sarajeva žele pomoći, poklanjaju igračke, slatkiše. Također se javljaju i firme koje daju donacije za paketiće", kazao je Feni Halil Sadiković iz Odjela za odnose s javnošću Crveni križ Novo Sarajevo.

Kako je dodao, javljaju se i poznati ljudi koji žele ostati anonimni, a javio se i čovjek iz Australije koji je dao novčanu donaciju. Također, volonteri Crvenog križa su prikupljali donacije po školama.

Sadiković je naglasio da su donirani paketići i slatkiši sada smješteni na sigurno mjesto.

Svi koji žele podržati ovu akciju mogu se javiti u prostorije Crvenog križa Novo Sarajevo u ulici Envera Šehovića 11 na Dolac Malti.

Donacije će se prikupljati do petka 27. decembra do 16.00 sati. Podijela paketića će biti organizirana u ponedjeljak, 30. decembra od 18.30 do 20.00 sati u Centru za djecu i omladinu na Grbavici. Tada će biti podijeljeno oko 80 paketića.

Pljačka prostorija Crvenog križa Novo Sarajevo dogodila se u noći 22. na 23. decembar kada su lopovi odnijeli slatkiše, igračke i školski pribor koji su bili namijenjeni za novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica.