Opet u funkciji 123
5

Nakon blokade osposobljen broj mostarskih vatrogasaca: Ovo nam se nikad nije desilo

G. Š.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
U Mostaru su ekspresnom brzinom osposobljeni brojevi Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar, nakon što su danas bili u blokadi, te građani nisu mogu zvati uobičajeni broj 123 niti bilo koji dugi broj vatrogasca za hitne intervencije.

Šef Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar Petar Jurić nas je obavijestio da je problem blokade u komunikaciji otklonjen i da je vatrogasni broj 123 u Mostara ponovo u funkciji.

"Ovo nam se nikad ranije nije desilo, ne znam što je to uzrokovalo, ali je evidentno problem bio tehničke prirode.Nadležne službe su brzo intervenirale i problem je u kratkom roku uklonjen, te su brojevi ponovno u funkciji", kazao je Jurić za Klix.ba.

Podsjetimo da je broj za hitne pozive mostarskih vatrogasaca 123 bio u blokadi kao i svi telefonski brojevi koji su navedeni na službenim stanicama Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Mostara.

U vrijeme blokade telefonskih brojeva Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Mostar građani su u slučaju požara i bilo kakve hitne intervencije bile onemogućeni zvati vatrogasce. U tom su mogli zvati samo Civilnu zaštitu Hercegovačko-neretvanskog kantona pozivom na broj 121.