Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
korupcija i nepotizam ..................rak rana koja iznutra polako ali sigurno urušava ovu ionako slabu i nesređenu državu....................................
ovde trebaju ili tri uskoka ili tri vučića, jer mora se i lopove hapsit po "ključu"............kako bi to izgledalo da ja apsim "tvoje" ili ti "moje"....................ravnopravnst je jedino prisutna u lopovluku.....
@october slazem se s tobom, ali i USKOK i Vucic vise prave predstave za strance, nego sto stvarno rjesavaju nesto. Ali jebiga, radije cu gledati i predstavu, nego ovu dzunglu kod nas.
Najrealniji u ovoj jadnoj drzavi i jedini moze poduzeti nešta iskreno!
Ne vjerujem ništa u to, posebno nakon ovog na linku: http://plima.info/index.php/plima-video/talk-show/3488-video-zabranjeni-forum-korupcija-ili-politicke-igre
Šta je pisac htjeo da kaže. Nevjerovatno koliko neznanja i ublehe iz Agencije za prevenciju korupcije i KOORDINACIJU BORBE protiv korupcije. U BiH apsolutno postoji zakonski i inst. okvir za efikasno procesuiranje kriminala, pa tako i korupcije i ova šuplja o političkoj volji u stvari najbolje govori o nesposobnosti odgovornih osoba nadležnih institucija. Umjesto da izvjeste javnost u koliko je predmeta u 2013. godini Agencija koordinirala borbu protiv korupcije i koji su rezultati te koordinacije (uhapšeno korumpiranih službenika, podignuto optužnica, presuđeno zatovrskih kazni i oduzeto nezakonito stečene imovine), oni još uvijek prolaze sa ovom šupljom, a što je najgore to PROLAZI I KOD NOVINARA i kod naroda. Cijeli tekst se moze reći u jednoj rečenici:" Agencija je tu i naš posao je prevencija korupcije i koordinacija borbe protiv korupcije u BiH ali kao i do sada mi to ne umijemo da radimo, tako da eto to je to, idemo dalje, bitno je da plata kapa i da je narod u BiH sretan.
nema tu nikakvog izdvajanja najkorumpiraniji su POLITICARI ovi iz ostalih bransi su mali misevi za njih
vec dugi niz godina se ne mijenja situacija kada je u pitanju korupcija i to je zaista porazavajuca stvar, medjutim dodje do toga se predlozi jedan zakon kao sto je ovaj antikoruptivni i to se ne usvoji.I to zbog onih koji su i napravili pometnju i korupciju na svakom mjestu.Nez kakav da je ugl je makar jedna stepenica bolje od ovoga sto sada imamo tj nista a opet kazem zahvaljujuci onima kojima taj zakon smeta i koji vec 20 godina ne funkcionisu drugacije
Ma kako i ne bi bilo tako kada nam je ministar sigurnosti Fahrudin Radoncic. Idem se ubiti
nemojte profesorice, ne vrijede oni toga
A ovi lopovi nisu usvojili set antikorupcijskih naroda, sram ih bilo.. samo da bi nastavili krasti
Jel onaj set sto je tvoj Bog i Veliki Vodja - Zlatko Lagumdzija, prepisao od RS-a, u kojem vidimo uredjenost i pravna drzava cvjetaju?
Nacionalne stranke su 20 godina "gradile" sistem u kojem su korupcija i kriminal postale normalna pojava,pa se posteni ljudi danas smatraju glupima i "nesposobnima",sve vrijednosti su zahvaljujuci SDAu,HDZu i SDSu(njihovim dolaskom na politicku scenu u Bih) otisle naopako.
Korupcija je došla sa kapitalizmom, a nosioci tih aktivnosti su nacionalne stranke. Uzrok korupcije nije politika nego kapitalistički sistem, zato jer je sistem po svojoj prirodi koruptivan, pa imamo sistemsku korupciju.
Sistemska korupcija nema svrhe u kapitalističkim sistemima poput Njemačke, USA itd. jer se sistem ušao u sve pore društva. Ovdje se radi o zemljama jugoistočne evrope koje su pod izgovorom tranzicije prešle iz socijalizma u kapitalizam. Da bi se to ostvarilo smišljeno su podržane pošasti koje socijalizam potkopavaju a to su prije svega korupcija, kriminal, socijalna ugroženost, obespravljenost, finansijska nedisciplina itd.
Pa zato su se onoliko borili protiv onih antikoruptivnih zakona jer bi ih vecina zaglavila u zatvoru. Kod nas je postalo normalno da se doktoru dadne 50KM da pripazi pacijenta iako je uredno placen za to.
za 50 km će te stvarno pogledat i to iz hodnika
U medijima, kulturi i sportu najmanje korupcije?!? :)))
Razlog je jednostavan, u ovim djelatnostima nema mnogo novca u opticaju.