BiH
139

Najboljim maturantima uručena priznanja: Islamska zajednica je ponosna na njih

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na Fakultet islamskih nauka u Sarajevu danas je održana tradicionalna manifestacija "Maturalni dan" učenika završnog razreda sedam medresa, Islamske gimnazije iz Zagreba te Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva. Manifestaciji su prisustvovali učenici generacije i odlični učenici kojima je zamjenik reisu-l-uleme IZ BiH Husein ef. Smajić dodijelio nagrade.

Više od 260 učenika primilo je priznanje kako nagradu za trud i rad tokom protekle četiri godine.

"Islamska zajednica je ponosna na ove kadrove koji se nude sutra ovom društvu i ovoj zajednici. Mi smo sretni što možemo ovim kadrovima ponuditi, uz vjersko obrazovanje, i obrazovanje egzaktnih nauka koje su propraćene kroz naše medrese", rekao je ef. Smajić dodavši kako su Bošnjaci sretni što imaju generaciju koja nosi ponos i ugled čitavim svijetom.

Među ovim učenicima su budući ljekari, ekonomisti, arhitekte, farmaceuti i brojni drugi koji će doprinijeti razvoju bh. društva.

Efendija Smajić im je poručio da budu dobri građani, iskreni vjernici, praktikuju ono što su naučili i ponijeli iz medresa te da budu ponos islamske zajednice i Bošnjaka na ovim prostorima