Skupština KS
0

Nacrt budžeta KS-a za 2009.

FENA
Nacrtom budžeta Kantona Sarajevo za 2009. planiran je ukupni prihodni potencijal od 734.000.000 KM, što je za 10,32 posto manje u odnosu na prethodnu godinu ili za oko pet posto manje od procijenjenog izvršenja budžeta KS-a za 2008.

Ovakav pristup u planiranju nivoa prihoda u 2009. je rezultat uočene tendencije opadanja prihoda u drugom polugodištu 2008., kao i u periodu januar, februar 2009., kazao je Hidajet Arnautović, koji je uime Ministarstva finansija KS-a podnio uvodno izlaganje o Nacrtu budžeta KS-a.

Zastupnici SDP-a i BPS-a napustili su skupštinsku salu, i uvodno izlaganje o Nacrtu budžeta slušali u hodniku (na zvučniku) ispred skupštinske sale, jer kako su naveli osoba koja podnosi uvodno izlaganje o budžetu nije kompetentna da to uradi. Istaknuto je da su očekivali da uvodno izlaganje o budžetu uime Vlade KS-a podnese premijer KS-a.

Nakon što je završeno uvodno izlaganje, zastupnici SDP-a i BPS-a vratili su se u skupštinsku salu da bi učestvovali u raspravi o Nacrtu budžeta KS-a za 2009. godinu.