Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo samo u Bosni moze biti... Kome pripada firma koja vrsi usluge grijanja? Drzavi. Kome pripada nacionalna biblioteka? Drzavi. Znaci drzava je sama sebi iskljucila grijanje radi neplacenih racuna. Sad neka naloze te knjige i neka se ugriju, mozda tako skrenu paznju na sebe. Ili neka kontaktiraju pimp my ride efendiju da ih spasi. Nas narod ionako bas nesto i ne vjeruje u knjige i citanje, zato i jesmo ovakvi kakvi smo.
Student, da ti malo pojasni neko ko je zavrsio fakultet: tih 30 KM koje svake godine studenti uplacuju ne ide NUB BiH nego tvojoj biblioteci: e sad jesi li na Pravu ide biblioteci Pravnog faxa, Ekonomskog i tako dalje. Razumijes?
svi u dzamije,tamo griju heheheh
izgleda da ce sve ove uzurpacije bosanskohercegovackog imena propasti. sjetice se neko da ovo moze biti samo nacionalna biblioteka FEDERACIJE bosne i hercegovine.
narode glupi-kultura odavno ne stanuje u Sarajevu -sad tek dolazi do izražaja gašenjem muzeja i evo najnovije desavanje sa bibliotekom-došlji divlji-istjerali pitome-to se zove URBICID !
Papci pa vi pojma nemate,clanarina je 10 km za nacionalnu biblioteku za pola godine , a 20 za cijelu , a to sto placaju studenti po 30 placaju za svoje citaone i biblioteke na fakultetima , ovo je ustanova koja je smjestena u puskarnicama bivse vojske jna , sramota je da se ovako zatvori i ugasi i ovo DRZAVO PROPADNI DABOGDA PROPALA U AMBIS NAJVECI sto nas srbi nisu sve pobili kud eto kud
Hahahha Krpaju institucije ko cigani hlače.. Saniraju GRAS, prpadne vodovod, zakrpe vodovod ode muzej, zakrpe muzej ode biblioteka, A ništa da stave na noge il da se pomire sa činjenicom da u prčiji ne može postojati tolko velegradskih stvari
ovo mi je bilo najdraze mjesto u cijelom sarajevu. dok sam studirao. a i sada sam clan. nakon nebrige vlasti za ovu biblioteku... ja nemam vise sta traziti u ovoj drzavi. od sada ulazem sve napore da napustim ovu ukletu zemlju.
-Treba Incko da reaguje da se iz €uropske centralne banke prebace -€uri za donaciju prva tranza ,milion €ura .
totalno neopravdano trazenje para. nacionalna biblioteka svake godine dobiva pare od svih studenata upisanih na univerzitet. niko se ne moze upisati a da ne plati 30 maraka za biblioteku. svako izdavanje CIPa tj. katalogizacija knjiga se naplacuje 80 KM. a godisnje se uradi preko 1000 knjiga. pored vlastitog finansiranja jos su na budzetu i imaju sredstva i za otkup knjiga koja ne koriste osim kad se radi o osoboama bliskim direktoru. pola prostora izdato pod kiriju itd. i kazu da nemaju para. pa hoce li i u jednu od ovih institucija sto propadaju uci nekakva komisija da provjeri gdje se novac trosio i na sto pa da se nema za grijanja? smijeno.. zakukali ovi iz zemaljskog muzeja i odjednom svi ostali nasli da kukaju ...
Zar jos toga ima? Ja mislio samo na Jerry Springer show ima proletera i tog seljackog nazadluka...... Sto rekli, samo u Bosni i Kabulu :D
Nema se kad ministar bavit bibliotekom, valja održavati 10 godina stariju ženturaču! Nije mu lako, nema šta!
Pobiti sve komunjare, Poljaci su strijeljali svakog ko je popuo kafu sa komunjarom. Sad su gigant, primjer i vodja bivsih socijalistickih drzava.
@bedr glup/a si ko i komentar ti!
Emira Suljagića, kantonalnog ministra nauke i obrazovanja, prije nekoliko dana saslušala je sarajevska policija koja je intervenirala na poziv njegove supruge Belme, koja je prijavila da ju je brutalno premlatio; ministrovo vandalsko ponašanje proslijeđeno je tužilaštvu, a cijeli bi skandal mogao dobiti i međunarodne razmjere budući je supruga zlostavljanje prijavila i Ambasadi Austrije, čija je državljanka. Ministar nauke i obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo, Emir Suljagić, koji je odranije poznat po svojim agresivnim istupima i primitivnim napadima na političke neistomišljenike, jednako je nasilan i prema vlastitoj ženi, koja je već duže vrijeme žrtva njegovih fizičkih i psihičkih tortura!!! Iako su svađe bračnog para Suljagić do sada bile poznate tek užem krugu njihovih bliskih prijatelja, nakon posljednjeg fizičkog napada ministra Emira Suljagića na suprugu Behiju Selimović (koja se, inače, predstavlja kao Belma), taj bi slučaj nasilja u obitelji mogao završiti na sudu.