BiH
2

Načelnica Općine Wangen u posjeti Općini Centar

Klix.ba
U posjeti Općini Centar 3. septembra 2013. godine boravila je načelnica Općine Wangen iz Stuttgarta, Beathe Ditrich, zajedno sa delegacijom Humanitarne organizacije BiH u Evropi, gdje su ih ugostili načelnik Dževad Bećirević, predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić i dopredsjedavajući OV Nedžad Ajnadžić.

Susret je održan u sklopu realiziranja ideje evropske vizije da se ljudi međusobno upoznaju i uče jedni od drugih, a cilj je bio i moguća saradnja Općine Centar sa Općinom Wangen. Domaćini su načelnici Ditrich predstavili središnju sarajevsku općinu i upoznali je o funkcionisanju izvršne i zakonodavne općinske vlasti.

Načelnik Bećirević je ovom prilikom naglasio da Općina Centar ostvaruje veoma dobru saradnju sa brojnim općinama u cijeloj Bosni i Hercegovini kao i regionu i šire te je izrazio zadovoljstvo zbog moguće saradnje sa općinom Wangen.

"Iako je Općina Centar tokom proteklog rata bila potpuno uništena, našim radom i velikim zalaganjem uspjeli smo je podići na nivo evropskih ustanova, a dokaz tome je što već duži period radimo po međunarodnom ISO standardu kvaliteta", kazao je načelnik Bećirević.

"Mi smo čvrsto opredijeljeni za evropski put, a nadamo se da ćete nam i Vi svojim iskustvom pomoći", dodao je Nedžad Ajnadžić.

"Moramo gledati korak unaprijed za bolju budućnost, a planiram napraviti koncept novih ideja i primjera za poboljšanje saradnje između naših dviju općina", kazala je Ditrich.

U okviru posjete načelnice Općine Wangen Sarajevu, planiran je obilazak sjedišta Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelave, Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba u Nahorevu, potom Tunela spasa i Vrela Bosne.