Upućivanje UN-u
32

Na sjednici vijeća Grada Sarajeva će se naći deklaracija o izraelsko-palestinskom sukobu

A. Ku.
Foto: Klix.ba/UNICEF/Eyad El Baba
Foto: Klix.ba/UNICEF/Eyad El Baba
Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva Toni Vukadin kazao je da će na sljedećoj sjednici predložiti usvajanje deklaracije u kojoj će vijećnici tražiti od UN-a da pokrene postupak kako bi ratni zločinci odgovarali za svoja zvjerstva u izraelsko-palestinskom sukobu.

Povod za prijedlog usvajanja deklaracije je stravični napad Izraela na bolnicu u Pojasu Gaze koji se dogodio sinoć. U napadu na bolnicu je ubijeno najmanje 500 osoba.

"Zastrašujući broj ubijenih, nekoliko stotina, možda i do pet stotina!!! To mogu uraditi samo životinje, zvijeri u ljudskom obliku. Sarajevo ne može šutiti! Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva predložit ću usvajanje deklaracije u kojoj ćemo tražiti od UN-a da odmah pokrenu postupak kako bi ratni zločinci odgovarali za svoja zvjerstva u izraelsko-palestinskom sukobu", naveo je Vukadin.

Dodao je da će tekst deklaracije biti upućen najuticajnijim svjetskim medijima jer smatra da Sarajevo ima moralni kredibilitet u onom zdravom dijelu međunarodne zajednice.

"Balkanski ratni zločinci odgovaraju, predsjednik Rusije se opravdano sumnjiči za ratne zločine, mora odgovarati ubica nedužne bebe u Izraelu, ali i ratni zločinac koji je naredio i onaj koji je ubio stotine ljudi u bolnici u Pojasu Gaze. Bez pravde neće biti mira, a to znači nastavak ubijanja", ističe Vukadin.

Na kraju navodi da će zlo pokucati na svačija vrata ako se ne pobunimo protiv zločina.