Općina Stari Grad
5

FOTO / Na kafi s Emirom Zlatarom stotinjak mladih SDU

Klix.ba
Na inicijativu mladih SDU BiH općine Stari Grad realiziran je susret u okviru projekta "kafa sa načelnikom" Emirom Zlatarom.

Na susretu sa stotinjak mladih iz Starog Grada Zlatar se upoznao sa visoko obrazovanim mladim ljudima koji su se pridružili SDU BIH.

Na susretu su se predstavili kandidati organizacije mladih za Općinsko vijeće Stari Grad, sa svojim konkretnim programima unapređenja položaja mladih u Starom Gradu.

Zlatar je istakao da bez aktivnog uključivanja mladih nije moguće napraviti društvene promjene, jer su oni odrastali bez ikakvih kompleksa i "nisu inficirani nikakvim političkim ideologijama". Također je naglasio da je osnova njihovog političkog djelovanja povratak osnovnim i moralnim vrijednostima, te promjene ambijenta u kojem živimo. Sastanku mladih SDU BiH su prisustvovali i mladi koji nisu članovi stranke, a podržavaju projekte SDU Stari Grad, o kojima je Zlatar govorio.

Zlatar je naglasio da ljudima treba ponuditi kvalitet, a ne kvantitet s kojim se suočavamo svakodnevno, i da je vrijeme za promjene u kojima trebamo svi da učestvujemo kao tim, a ne kao pojedinci.

"Jedino udruženim i zajedničkim snagama možemo da stvorimo kvalitetan ambijent za život", poručio je.

Sinoćnjem skupu prisustvovao je višestruki državni i evropski prvak, reprezentativac BIH u džudou Ibro Miladin, izražavajući punu podršku programu načelnika Emira Zlatara koji se odnosi na pomoć mladima i sportistima, saopćeno je iz SDU BiH.