Od 23. do 25. novembra
9

Na izložbu sitnih životinja u Zenicu stižu izlagači iz cijele BiH

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Udruženje građana za uzgoj i zaštitu sitnih životinja Zenica od 23. do 25. novembra 2012. godine organizovat će izložbu sitnih životinja u Zenici.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ovo je već 27. po redu izložba sitnih životinja u organizaciji ovog Udruženja, a ove godine mjesto susreta je sportska dvorana "Bilimišće". Na izložbi se očekuje učešće od preko stotinu izlagača sa oko 1.000 golubova, 500 ptica, 250 peradi, te isto toliko kunića i drugih sitnih životinja, a tim povodom u sali Općine Zenica održana je konferencija za novinare, gdje su predstavnici Udruženja građana za uzgoj i zaštitu sitnih životinja informisali prisutne o aktivnostima ove izložbe.

"Na izložbi očekujemo izlagače iz cijele BiH, a svoj dolazak najavili su i izlagači iz Hrvatske. Međutim, ukoliko se ne odazovu mi imamo dovoljan broj eksponata, te smatramo da će sve proći u najboljem redu. Ono što je bitno da je u toku realizacije ovog projekta učestvovao veliki broj volontera koji pomažu u postavci eksponata, a svaki od eksponata koji bude izložen proći će kroz zdravstvenu provjeru, a isti su pelcovani, prstenovani i zdravi.", izjavio je predsjednik Udruženja Krsto Cvijanović.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Cvijanović je još istakao da udruženje radi solidno s obzirom na prihode kojima raspolažu. Na ovoj izložbi učestvovat će veliki broj volontera, a finansijska sredstva koja su dodijeljena kao podrška za realizaciju ovog projekta bit će iskorištena za salu, plakate, nagrade i zahvalnice.

Cijena ulaznica za izložbu košta 2 KM za odrasle, te 1 KM za djecu, a organizatori očekuju veliku posjetu kao i svake godine.