BiH
16

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša čeka se i do sat vremena

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zbog radova na sanaciji oštećenja magistralnog puta M-18 Brod na Drini-GP Hum saobraćaj se obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta.

Povremene polusatne obustave saobraćaja aktuelne su od 08 do 15 sati i na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Olovo u mjestu Srednje, a od 08 do 16 i na regionalnom putu R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene).

Na magistralnom putu M-17 dionici Raštelica-tunel Ivan-Podorašac izvode se radovi na asfaltiranju, tako da se od 08 do 17 sati saobraća jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.

Zbog radova na sanaciji klizišta, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka (na lokalitetu Kutlešin Gaj) obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj traci autoputa, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na autoputu A1 saobraćaj se odvija po pretežno suhom kolovozu, bez obustava i zabrana.

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima R-456 Priboj-Teočak-Sapna (dionica Goduš-Rastošnica) i R-459 Tuzla-Dokanj-Šibošnica (dionica Lovački dom-Šibošnica).

Iz BIHAMKA upućuju molbu vozačima da voze maksimalno oprezno i da obavezno poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša na ulazu u našu zemlju čeka se do jedan sat, a na graničnom prijelazu Doljani na prelazak granice u oba smjera čeka se do 30 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.