BiH
0

Na GP Doljani čeka se oko sat i po vremena

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Povoljni uvjeti za vožnju i povremeno pojačan promet vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Zbog većeg odrona u prekidu je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Putnička vozila mogu saobraćati regionalnim putem Dobro Polje-Jelašca-Miljevina, dok se ostalim vozilima preporučuje magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Zbog izvođenja sanacionih radova na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Jošanica, saobraća se dvosmjerno-lijevom trakom ( na dužini od 3,3 km).

Usporeno, jednom trakom, saobraća se na magistralnim putevima M-17 Maglaj-Doboj (u naselju Kosova), M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik (kod mjesta Tinja) i M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Čardačani). Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla.

Na dionicama magistralnih puteva M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica saobraćaju putnička vozila i teretna vozila do 12 tona ukupne mase.

Na GP Doljani pri izlasku iz BiH čeka oko sat i po vremena. Vozačima koji su krenuli prema GP Doljani, a imaju namjeru nastaviti putovanje prema Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Trebimlja-Čepikuće (Ravno-Slano) ili Ivanica (Trebinje-Dubrovnik), a onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje.

Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se oko 40 minuta, na GP Orašje oko pola sata, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 15 minuta. GP Brčko-Gunja otvoren za putnička vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.