Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lijepa Austro-Ugarska
znaci prije 117 godina bili su napredniji nego danas hehehehehe
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=331002903615053&set=a.173849625997049.34374.100001160398905&type=3&theater ENO MOJIH FAZONA CCC
Preko 50% gradjevina koje su izgradjene za vrijeme osmanlija je u vrijeme austrougarske, narodne kraljevine jugoslavije i komunistickog rezima sruseno... Tek se poslije 1995 godine pocelo pricati o tome...covjek se jednostavno zaprepasti kada cuje o kojem broj objekata je rijec... Dakle...prekasno si rodjen djecace...
Ja kont`o da su Laktasi i onaj ust`aski dio Mostara prije Sarajeva dobili elektricnu rasvjetu... A da...znam da u necemu prednjace u odnosu na Sarajevo...nacionalizam, mrznja, netolerancija, fashizam, antiislamizam, islamofobizam itd... Sarajevo ljubavi moja.... P.S. Pozivnica za ove iz gore pomenuta dva grada...navratite u Sarajevo da se provozate u trolejbusu, tramvaju i da pojedete po porciju cevapa...i da vidite kako se vijecnica obnavlja od djelovanja divljaka sa brda...
Nismo mi jarane nista napravili. To su svabe ustelale, kao i \"prve tramvajske linije u Evropi\". Jedino sto je bilo \"made in domace\" je u doba Yuge. Sve prije i poslije je stranac donio.
Nije tačno. Ista stvar je i u Hrvatskoj i Srbiji. Austrougarska je udarila temelje a Tito nastavio i napravio nešto što ipak liči na državu. Ovi današnji lopovi (bilo gdje) rade samo za sebe. Desetine milijardi dolara je došlo u BiH a gdje su? Za te pare smo mogli napraviti 1000 km autoputa i 10 novih gradova i barem par stotina konkurentnih preduzeća. Ali ne! Krivi su \"oni\" a ne naši lopovi. Samo za Srebrenicu je došlo toliko para da je svaki Srebreničanin mogao biti milioner a vidite u kakvoj bijedi žive. Opet krivi \"oni\" a ne naši lopovi?
@ Svjedok Sta ce biti napravljeno u samostalnoj BiH, kad ste nam SVE porusili, majq vaml.....
Zaključak: Sve što vrijedi u Sarajevu i BiH napravila je Austro-Ugarska i Jugoslavija, osim naravno džamija i turskog kupatila. Nemojte samo klikati, dajte mi protuargumente. Šta je napravila Turska i koji je to značajan objekat ili industrijski gigant napravljen u samostalnoj BiH?
Da nije bilo Austrougarske i dalje bi bili u srednjevijekovnom mraku u svakom pogledu. Čak su nam i tramvaje napravili prije nego i sebi. Svaka im čast!
To je moj grad ja takvog ga znam...
a sto sad sljasti, ko suknja u seljanke
Boze dragi budi milostiv i ukini ove tzv forume, jer su ovo mjesta gdje svakojaka stvorenja skrivena u likove koje nalikuju na ljude lijeće svakojake komplekse. Jer vrijeđaju druge samo što su drukčiji. Ovo više nema smisla. Klix (čudna li imena) mora imati nekog tko će sakcionisati. Jedan mali slatki, prepisani zapis o univerzalnom dobru pretvoren je u bojno polje raznoraznih nacionalističkih spodoba.
@bosanceros, hajde ne seri kretenu jadni
ma bravo...ali zar nisu Turci prvi uveli elektriku u Šeher...kao što su i sve ostalo i nemoj da vrijeđate crnu rupu....
A sta ti znaci \"svija\" stare ti??? Ja sam rodjen u Sarajevu, ali ne cudoh tu rijec :)
Da lijepo je to podsjetiti se da smo u nećem bili ispred navedenih gradova. Ali osim ovih lijepih i idiličnih sličica ne bi bilo loše da ste uslikali ruine od elektrane na Miljacki i podsjetili vlastodršce u ovom gradu kako namjerno zapostavljaju povjesnu baštinu