Maloljetni borci
141

Na Dan maloljetnog borca na Nišićima odata počast poginulom Elvisu Husakoviću

Klix.ba
Udruženje maloljetnih boraca obilježilo je u nedjelju nizom aktivnosti Dan maloljetnog borca, a tom prilikom su obišli spomen-obilježje na Nišićima, položili cvijeće i odali počast poginulim pripadnicima Armije RBiH među kojima je i maloljetni borac Elvis Husaković.

Predsjednk Udruženja Edin Ćosović je saopćio da je bilo potresno evocirati sjećanja na mladalačke dane provedene zajedno sa maloljetnim borcem Elvisom Elijem Husakovićem, te da je među prisutnima dodatni naboj emocija prouzrokovalo prisustvo porodice rahmetli Elija.

Na isti dan je upriličena i promocija prvog dijela publikacije "Djeca ratnici" sa ratnim pričama i sudbinama 17 maloljetnih boraca sa područja sarajevske općine Centar.

U sportskoj dvorani u naselju Jezero održan je 1. Memorijalni turnir "Elvis Husaković Eli" posvećen svim maloljetnim borcima.

Na samom početku turnira odigrana je revijalna utakmica legendi Sarajeva i Željezničara. U takmičarskom dijelu prvo mjesto osvojila je ekipa MNK "Centar", drugo mjesto ekipa Hitne pomoći, treće MZ "Hrastovi" i četvrto mjesto ekipa UMBOC-a.