Vi pitate, Sarajevo-x.com odgovara
0
Muž umro, država supruzi ne isplaćuje njene pare
Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
He, he, he, tužite nas, a sudovi zatrpani. Pa, nikada da isplate,...
i meni je drzava duzna 5,5 hiljada maraka a znaju me tuziti za 100 maraka. nabijem ja njih sve redom...
uzmite 100 km od nas za izbore a mi cemo vam uzeti hiljade na poreze i ostale varke
Sramota! :(
15 se odnosi na 15 GODINA
Diskriminacija na djelu Jedini bh. diplomata u kolicima i dalje ne može sam u zgradu MVP-a BiH! Ratni vojni invalid Admir Atović, jedini bh. diplomata u kolicima, 15 godina ne može samostalno ući na posao, u zgradu Ministarstva vanjskih poslova BiH, u ulici Musala u Sarajevu, zbog nepostojanja rampe za invalide na ulazu u tu zgradu. Piše: N. Jamaković Prošle je godine Admir, koji je u ratu ostao bez nogu, iz tog razloga prebačen u zgradu koja se nalazi stotinjak metara dalje, u ulici Danijela Ozme, iako su sve kolege iz njegovog odsjeka ostale u zgradi u ulici Musala. Time je Admir itekako ostao vezan poslom za zgradu u kojoj je godinama radio, te je u nju često morao navraćat komentare \"zasto to\" deaktivirali\" .. cjenovnik ili sta? Bio je u pravu tip 15 nije smetalo, sad \"jadnicak\" prebacen. mem
Krajnje je licemjerje savjetovati ljude koji imaju pravo 100% utemeljeno na zakonu, da svoje pravo utvrdjuju sudskim putem. Inace ako je ikome od koristi, rjesenje centra za socijalni rad sa konstatovanom pravosnaznoscu moze se koristiiti kao izvrsna isprava, odnosno ne mora se utuzivati, sto bi trajalo godinu-dvije, vec se sa rjesenjem odmah ide na izvrsenje i to na budzetska sredstva federacije. To je i savjet ovoj citateljki, s obzirom da sa sigurnoscu mogu potvrditi slucajeve iz sudske prakse gdje su neratne invalidnine naplacene na ovaj nacin. To sve traje tek par mjeseci, iako centri i ministarstvo soc. politike, mnogo opstruiraju citav postupak ne izdavanjem klauzula pravosnaznosti i izvrsnosti, medjutim sve to nije prepreka gore navedenom postupku.
ovo je obicna glupost, citateljka je sve odgovore na svoja pitanja mogla dobiti da je lijepo odsetala do Centra za socijalni rad i raspitala se. Svi ovakvi slucajevi se upucuju da postave tuzbeni zahtjev i na taj nacin vrlo brzo dobiju svoj novac. To je procedura koja nije neobicna u svijetu. Ali najlakse je odgovore traziti u mahali, pa onda praviti probleme sluzbenicima koji ionako ne znaju gdje im je glava zbog stalnih izmjena zakona i napada stranaka.
Nažalost ovo se dešava svaki dan na raznim nivoima, nadležnost se samo prebacuje s jednog na drugog tako da se nikada neće ništa riješiti. Dok ne bude 1 narod u BiH nece biti napredka.
bosanska je tuga pregolema
ovo je uzasno! ko izadje zadnji iz bih nek ugasi svjetlo!
Ma ništa čudno i OVO je Bosna i Hercegovina...
de sta sto se u bih ne desava :D pa da bude za ne povjerovat...ovo nije nista novo...
Da ona duguje drzavi,koliko drzava njoj,davno bi bila vec u pritvoru...
GLASALI STE, GELDAJTE NAS OPET :)
samo svaljuju jedni na druge ..