Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da realno BiH ne može sebe prehraniti čak i kad bi poljoprivrednu proizvodnju podigli na najviši mogući nivo, što zbog brdovitog terena, što zbog klimatskih uslova, što zbog rascjepkanosti poljoprivrednih parcela. Mislim, zašto neko ima potrebu davati ovakve neutemeljene izjave???? Da možemo dosta toga proizvesti, to je činjenica, ali da moramo i nadalje dosta toga uvoziti, i to je činjenica.
DOSADILO MUSLIMOVICU FUDBAL I SAD U POLITICI
rasparčano, ništa to nije, ti govoriš o POTENCIJALIMA. a godinu dana kampujete pred skupštinom jer vam ne daju STIMULACIJE i oporezuju vas kao i mene koji radim u radionici i na svaki šeraf koji uvrnem moram platiti porez, a plaćam i kad prodam, nasvaku kutiju moram izdati priznanicu da me mogu kontrolisati. isti ste kao i grci - najbolja zemlja za kiwi, paradajz i grožđe, a čekaju subvencije od države, pa sad cijela grčka kupuje holandski paradajz i treba da bankrotira. što se ne udružite, pa ako je toliko kvalitetno, izvozite sami, direktno, nije tačno da vam posrednik. a ima i ono, NE NUDITE nam toliko zdrave proizvode koliko se hvalite. u njemačkoj i danskoj bar su sigurni da će ako kupe \"bio\" proizvode dobiti ZDRAVO, kod nas se sve raspada od vještačkog đubriva. skoro mi kaže jedan seljak od kog godinama kupujem na grbavičkoj pijaci, pa se sjaranili, \"nemoj komšija, to ja donesem ovdje, navrati oko 4, tad ću iznijeti neposipano\"
Na svijetskim berzama prosle godine zito donijelo rekordne cijene a kod nas se uzgajaju maline koje se poslije bacaju ili se proizvodi mlijeko koje se kasnije prosipa u rijeku. Sta ces retardirana vlada SDA, SDP i njihovih saveznika jednostavno je preglupa da skonta kako se prave pare bez pljacke. Pa zar je toliko tesko pokusati nesto uzgajati sto se svuda trazi. Sjetit ce se oni toga za 5-6 godina kad se bude vec neko drugi nasao da podmiri te potrebe. Pa ce opet biti prica, jednostavno prejaka konkurencija.
Ma šta će nam to, kad mi imamo veći potencijal i potrebu da jedni drugima j.e.b.e.m.o. m.a.t.e.r evo 20 godina, dok naši vrli ministri imaju platu 4-5.000 km x 12=60 x 4 godine i godinu poslije, elem oko 250 hiljada x tako od rata tj x4 = ma milioneri ljudi, sta se zajebavam s matematikom...
jes, eno vec u miljacki raste paradajz