Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
astralno putovanje potpomognuto enteogenima ili ne....
Još jedna u nizu novotarija, daj bosnji samo ilahija, udaranja po defu, hićaja, a kaži mu hajd nauci sufaru makar, jok samo daj mevluda i genge
Treba samo biti ljubazan. Nista vise.
samo ALLAH istina je (raja moja) a izgleda vama jedini problem Islam i Allah pa dosli ovde da vrijedjate muslimane gdje si vidio da muslimani vrijedjaju katolike pravoslavce ? itd ???????????????????????
Ja sam po zanimanju historičar i kažem vam da postoji velika rupa u historijskim zapisima prvih 100 godina poslije objave Kur'ana. Nema podataka da su rani muslimani slavili Miradže, Regaibe, Bedre, Ramazane, Bajrame... ali postoji velika količina podataka koja se odnosila na period uznapredovanja civilizacije i naučnog iskoraka.
200 godina poslije smrti Poslanika Muhammeda a.s. su se "pojavili" hadisi. Princip njihovog skupljanja se svodi sudskim rječnikom "rekla-kazala" te se njihova autentičnost ne može dokazati osim ako se u potpunosti ne podudaraju sa Kur'anskim ajetima, jedinim izvorom vjere kojeg je sam Bog mnogo puta naznačio tj. da je Kur'an Božiji govor i da se tom govoru ništa drugo ne pripisuje.
Muslimani donekle i jesu krivi što su hadiske predaje pripojili Kur'anu. Strah od vlastodržaca i svećenika koji su ih pripovijedali, neznanje i nepismenost koje je ponovo postalo aktuelno, te se zbog te ograničenosti udaljuju od Kur'ana koji im postaje nejasniji i samim tim hadisi postaju jasniji, jednostavniji.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
želim svima da se ukabuli njihovo vjerovanje na sudnjemu danu i da udju u dzenetske ljepote...Amin Yarabb ❤❤❤❤❤❤ ☝🏻
Info: Nema vjerodostojnih hadisa o danu kad je bio miradz pa cak ni da je bio uopste u Redzebu. Cak i da ima, nebi bilo dozvoljeno obiljezavati jer ni Poslanik ni njegovi ashabi nisu obiljezavali. Zivi bili i uvijek ucili.
To je klasicna ehli sunnetska zabluda, odnosno vehabijska
Miradž znači duhovno uzdignuće.
Ucumbarec vecer