BiH
11

MUP HNK: Istraga o eksploziji u tunelu Salakovac u toku, izbjeći preuranjene zaključke

Piše: S. H.
Foto: Vecernji.ba
Foto: Vecernji.ba
Sinoć je u tunelu Salakovac nedaleko od Mostara došlo do eksplozije pirotehničkog sredstva. Policija je na terenu i provjerava okolnosti zbog čega je došlo do incidenta.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) za Klix.ba je potvrđeno da je uviđaj završen sinoć a istraga je nastavljena.

"Policija je na terenu i vrši provjere određenih lica ali i automobila. Sad je slučaj u nadležnosti kantonalnog tužitelja, te će više detalja biti poznato nakon okončanja istrage. Ono što možemo reći jeste da je preuranjeno donositi neke teške kvalifikacije. O čemu se tačno radilo potvrdit će tužitelj", istakli su iz MUP-a HNK.

Podsjećamo, sinoć je u tunelu Salakovac eksplodiralo pirotehničko sredstvo koje je bačeno iz automobila koji je pretekao automobil u kojem se nalazio general Anto Jeleč, načelnik zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

Na sreću niko nije povrijeđen, a ni automobili koji su se kretali u tunelu u momentu eksplozije nisu oštećeni.

Nekoliko osoba je privedeno na ispitivanje u policijsku stanicu u Mostaru, kako bi se utvrdili detalji eksplozije. Više detalja bit će poznato nakon okončanja istrage.