Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Proizvodnja solarne energije je sada pet puta skuplja od tradicionalnih načina proizvodnje. Ko plaća razliku u cijeni i zašto se ovaj vid proizvodnje energije forsira. Odgovor je jednostavan - narod ili potrošači plaćaju a pojedinci se bogate. Često povećanje cijena el. energije je razlog da se građani zapitaju, Zašto !
Jedan moj drug ima na svojoj farmi 4 solarna panela poput ovih na fotografiji i kada ih je kupio prije 15-tak godina bili su veoma skupi. Sada vlada provincije od njega otkupljuje elektricnu energiju, a on ni prstom ne mrda. Cak ni zimi. Nekad je zimi cistio snijeg, a sad vise ni toliko. A cak i ako zanemaris novac i zaradu, nema ljepse energije od sunceve :-)
Investicija za ova 3 panela sa slike iznosi približno 100.000 Km a može zadovoljiti potrebe do 5 domaćinstava pod u slovom da se ne griju na struju.