Komentari (130)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bosnu je izdao onaj ko je potpisao dejton a neki stranci, a nakon dejtona su je skoro 20 godina unistavali i pljackali nasljednici onoga koji je to sve potpisao
Da je barem izdao 4 godine ranije...
@svemirac ...da je tada izd'o,nebi bilo ništa od "halke"...ovako, dvopadežna "elita" je stvorena, a pučanstvu ostaje da...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Dobro reče jedan naš ugledni novinar: "Sačuvaj me Bože Srpskog junaštva, Hrvatske kulture i Bošnjačke politike!"
Ali kada se udruže, vazda je populis stradao. Vladajuće porodice su se vazda prilagođavale svojim naredbodavcima - svome narodu sigurno ne.
Ali kada se udruže, vazda je populis stradao. Vladajuće porodice su se vazda prilagođavale svojim naredbodavcima - svome narodu sigurno ne.
Bosnu su izdali svi jedino stoji cinjenica da nije Bosnjaka Bosne nebi ni bilo. Citava evropa je bila protiv nas zato sto smo muslimani. Uvijek ce imati predrasude o nama a mi smo poslije rata i velikog uspjeha da smo se odbranili, prokockali priliku da uradimo nesto za sebe. Tolike su pare usle u drzavu da smo mogli napraviti ekonomski bum ali ne, cigani ostaju cigani, dijele se, kradu, prodaju svoju mater za pare, a morala i karaktera ni na mapi. Sitne duse vladaju, tudji interesi, narod ovce. U ratu smo imali cilj, ponos, sta to danas imamo? Povracam i na SDA i SDP i Fahru i ostale idiote.
Svaki stranac koji dodje u BiH i ostane zivjeti dva tri mjeseca u njoj, bolje poznaje bosanski jezik od Sacirbeya-bega.
kad je ovo promjenio przime stidi se svoga bolje da je stavio SACIRGEJ
u Daytonu se desio samo mirovni sporazum, a nikako ustavotvorni sporazum kako ga u rs žele predstaviti. u Daytonu smo se dogovorili da prestanemo pucati jedni na druge i da ćemo dozvoliti potpuni povratak izbjeglica. desilo se samo ovo prvo. pošto nije ispoštovan ovaj drugi cilj, kako reče rahmetli predsjednik R BiH Alija Izetbegović, RS ne treba i ne može da postoji. zato prozivajmo dužnosnike SAD-a da ispune obećanje i ukinu RS i podrže Ustav Republike BiH iz 1993. godine i vrate nam normalnu država!
Ovdje neki pametuju kako Lisabonski papir nije mogao nista da promijeni?! Uzmitetaj dokument, proguglajte, i vidjecete sta je predviđao. Tri kantona, sa manjim ovlastenjima nego sto ih imaju danas entiteti , dvostruka drzavljanstva za sve koji to hoce, vanjske granice itd. Bosna priznata u pod uslovom da taj papir bude proveden. Alija Izetbegovic par dana nakon priznanja POVUKAO potpis. Ako neko nije pismen i ne zna da nadje cinjenice to je njegov problem. Jel vam sada bolje? Pa u Dejtonu je napravljena slicna ustavna formulai sa dva entiteta -ali ETNICKA POTPUNO. Cemu krvoprolice od tri i po godine i toliko mrtvih i protjeranih da bi dobili gore rjesenje nego sto je to bilo ono iz 1992. godine? Sto je zabranjeno pricati o zabludama i totalnim promasajima nacionalnih politicara. Uzgred, ja sam Sarajlija.I da, jedva sam izvukao zivu glavu. Dosao mi agresor iz Srbije (iz Sanzaka) na vrata. Znas ono - sarajevske Srbe za*** "bratski" Foca i Nevesinje, a Muslimane "bratski" Sandzak.
e moj druze imao je alija puno boljih ponuda i prije tog sporazuma... ali onda su pocela da stizu pare u vrecama po becu...jednom uzeo i poslije nema povratka...to ti je kao kad se zaduzis kod zelenasa :)))) ...zasto nitko ne spominje sta je obecao za te pare i na kraju krajeva gdje su te pare..."pare,pare,pokrecu svijet,politiku i nogomet...."
Žiku, seronje malog, kockar, alkoholičar, lopov, tipičan potomak MM
Kompletna retorika mu je unutar kocarskog zargona...ne moze da se oslobodi toga nikako.
kad je već Dejton potpisan, zbog čega nije proveden u cijelosti "povratak izbjeglih i raseljenih", zbog čega se radila privatizacija dok se narod ne vrati na svoje(jer svaki građanin je imao neko od prava za privatizaciju, zbog čega se dozvolila prodaja i zamjena imovine, zbog čega je narod po treći put plaćao stanove (I put odbijalo od doprinosa za stambenu gradnju i stambene kredite, radnici, kao i penzioneri i djeca umrlih penzionera su bili vlasnici firmi jer su firme plačale poreze i doprinose i izdvajali državi to znači da nisu državne već od svih zaposlenih koji su tu radili i od njihovih nasljednika.pa kako je narod dozvolio da se na nakaradan način izvrši privatizacija i da ih tako jednostavno opljačkaju prvo prenesu da je to sve državna imovina pa je onda razgrabe. Pa šta je onda Holbrook.
prvo si napravio muniri trospratnicu u sarajevu,pa u tuzli,vjerovatno si joj kupio i stan negdje u inostranstvu....i sad bi ti da ona ode zivjeti negdje u neku pripizdinu na kraju srebrenice...ajde koga ti zaj.bavas....i gle cuda sad ti je holbruk kriv :))))))
i kazu nevalja SFRJ -40 godina smo zivjeli u mraku--- JEBO MU JA MATER KO JE UPALIO SVJETLO
Spavajte mirno (k'o zaklani) Rata neće biti, za rat je potrebno dvoje! (alternativa: za rat može biti dovoljno i jedno, ali uz uvjet da je drugo glupo k'o noć i da ga predvode retardirani političari..) 1993. L.A. Times (Izvod iz Mudre Strategije kako od gotovog dobiti veresiju)
Bosnu je prodala SDA, niko drugi. RS je do tada bila samo okupirani dio teritorije BiH, a od Dejtona je uz pomoć SDA dobila međunarodni subjektivitet. Dosta nam je kojekakvih šaćirbeja i ostalih ratnih profitera.
Odgovor fašisti koji se poptisuje Tito Ja samo ne znam kako bi ti stvorio "bratstvo i jedinstvo", tako lajav i tako zloban. Tebe bi KPJ proglasila Đilasom još u vrijeme dok je Tito bio šegrt u metalskoj radionici i brzo bi ti presudili. Poslušaj se malo šta pričaš. Kako možeš staviti u isti koš Aliju sa Tuđmanom i Miloševićem?! To je isto kao da si rekao da je Tito bio isti kao Draža Mihajlović i Ante Pavelić. Kakav Tito, ti si usrani fašist od glave do pete, koji se koristi perfidnim metodama da ocrniš borce za slobodu. Kuš, mrš, pseto fašističko!
Evo bisera. Kaže Ero (koji je umislio da je Hrvat), da je "NATO uništio kompletnu srpsku odbranu" u Bosni????!!!!! Ovo je za Riplija. U nekoliko avio-polijtetanja NATO je uništio snage VRS, protiv kojih smo se prije toga borili 3 godine, a nakon uništenja još više od 2 mjeseca i onda smo išli da pregovaramo da damo tim uništenim snagama pola Bosne???!!! Ovo treba biti dobro blentav pa smisliti, da ne pominjem kakav imbecil može vjerovati u to. Sve što je NATO uradio bilo je "show of force", demostracija sile i ništa više. Nekoliko uništenih repetitora televizije RS i nekoliko uništenih tenkova u okolini Sarajeva, par Tomahawka i to je sve. Više je Armija Republike Bosne i Hercegovine znala uništiti za dan od ovog NATO djelovanja. U vrijeme kad je pokrenuta ofanziva jedinice ARBiH su bile prekaljene u 3 godine dugom ratu, naročito nakon izdaje HVO i rata na 2 fronta, a nakon što smo zarobili dovoljno municije, nije bilo guzice da nas zaustavi, a ne kao hrvatski vojni otpad (HVO).
Dejton je bio dio predizborne kampanje Bila Klintona, za drugi mandat, a obećanje da će zaustaviti krvoproliće u Bosni, bio je dio njegove predizborne kampanje za njegov prvi mandat predsjednika SAD. Svi koji su napisali (a ima ih puno) da je Bosna izdata još prije početka rata više su nego u pravu. Dejtonski sporazum je namjerno napravio nefunkcionalnu državu u Bosni da bi se time opravdalo povećano prisustvo američkih vojnika (sjetite se bilo ih je 20.000 ekvivalent dvije divizije) u ovoj regiji. Kasnije su preselili dio na Kosovo, a dio im je trebao za okupaciju Afganistana i Iraka. Ričard Holbruk (američki židov, uz njegovu šeficu Madelajn Olbrajt, židovkinju poljskog porijekla), bio je samo izvršitelj naloga njegovih šefova, baš kao i Jasuši Akaši i Butros Gali, Mekenzi. Priče da je Holbruk htio vlastitu promociju i da je to glavni uzrok su bacanje dimnih bombi da se sakrije glavni krivac Klinton, koji je u avgustu 95. uložio veto na odluku Kongresa da skine veto na oružje Bosni.
Eh, budale :D, rat je namjesten ovdje to bi i svaki debil treb'o znat, al' ne zna... uglavnom, posto je i ovo huskacki portal post'o, il' je bio ne znam, da vam kazem, vama Bosnjacima svima, eto, jaki ste, imate ljude, prejaku vojsku, imate sve, krenite vise na Republiku Srpsku :D, krenite ako smijete, ja vas licno jedva cekam a znam da ima na hiljade ovakvih ko ja. Dok vi pisete i pljujete po nama Srbima moja "braca" po Romaniji i okolnim Sarajevskim brdima planinama i sire se naoruzavaju i uce nova pokoljenja kako je i sta je :D, naravno iz njihove perspektive, ili nase. Krenite molim vas, ako mislite da ste vi ti koji ste zakinuti :*
nije upitno da li će se krenuti nego kada, a krenut će se kad amerika i turska daju zeleno svjetlo. mislim da će to više biti blickrig iz zraka u organizaciji turske i natoa potpomognut pješadijom, odnosno nama na terenu. slično kao i na kosovu 99. postoji i realna opcija da se rs uništi politikom nataliteta što se i događa iako je to po meni dosta spora varijanta. vidjet ćemo, možda oslobađanje bosne neće biti za našeg života jer nije pametno krenuti bez dozvole amera ali je neupitno da će se oslobađanje bosne dogoditi. mi se pripremamo, a i svoju djecu učimo da se mora braniti bosna jedna i jedina.
i opet su nam ljudska prava ugrozena i pravo za egzistenciju nam je ugrozeno a lafo imamo svoju nezavisnost.