BiH
0

Mostar: Konferencija o saradnji između vijeća roditelja i škola

FENA
Misija OESS-a u BiH danas je u Centru za kulturu u Mostaru organizirala konferenciju o suradnji između vijeća roditelja i škola u srednjim školama u Mostaru.

Konferencija je nastavak niza konferencija pod nazivom "Dobru školu grade svi" održanih u maju ove godine na temu Uloga roditelja u procesu reforme obrazovanja u BiH.

Po riječima djelatnice za odnose s javnošću pri Regionalnom uredu OESS-a u Mostaru Radmile Vlatković, na današnjoj konferenciji razmatrat će se pitanja kao što su poboljšanje rada vijeća roditelja i škola, njihove uzajamne saradnje te saradnje s obrazovnim ustanovama i širom lokalnom zajednicom.

Ona je istaknula kako su učesnici konferencije predstavnici roditelja iz vijeća roditelja i škola, direktori srednjih škola, pedagozi te predstavnici Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, Pedagoškog zavoda i Zavoda za školstvo.

"Današnja konferencija zamišljena je kao rad u grupama koji će rezultirati određenim zaključcima o poboljšanju saradnje između vijeća roditelja i škola s upravom škole, s resornim ministarstvom, s Pedagoškim zavodom i Zavodom za školstvo, a sve radi njihova aktiviranja, odnosno njihove aktivne uloge u procesu reforme obrazovanja u BiH.

Naš je cilj da ova vijeća roditelja i škola postanu samoodrživa tijela čiji će se glas čuti, čiji će rad biti aktivan, funkcionalan i efikasan", kazala je Radmila Vlatković.

Današnja konferencija još nije završena.