Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je bilo za ocekivati...i opet bosnjacici traze od OHR-a da ih kao zastiti...nevjerojatno...pa zasto takav statut nemaju Sarajevo ili Tuzla...znaci Mostar bi trebao biti poseban grad u kojem ce bosnjaci imati politicku tezinu koju ne zasluzuju s obzirom na broj stanovnika...e poturice i islamski ummete...ustav vam jezik zavezo...nema vise politikanstva i jadanja zapadu...samo zakon i njegovo postivanje!
steta sto bosnje imaju kratko sjecanje... nedavno su se borili protiv milosevica a sad pocinju poprimati njegovu filozofiju
bo.snjaci ne budite naivni i nemojte dozvoliti da vam hrv.ati opet zabiju no.z u ledja...
\"ovdje\" - odlican komentar...
ako ova odluka prodje uz pomoc medjunarodne zajednice, onda bos.njacima mostara preporucujem da odmah poslije donosenja odluke podijele opcinu, da nebi hr.vati upravljali s vama.. Ionako su vecina naselja na \'istoku\' bos.njacka.. I mirni.. Bolje vam je to nego da vas gazi ust.a.ska cizma..
ovdje se vidi dvolicnost u.st.as.ke politike. Kad su bos.njaci bili vecina u mostaru (do neke 2003 e godine), tada hrv.ati nisu bili za jedinstven mostar. Zato sto su bili manjina. A sada , kada su naselili dosta hr.vata iz centralne bos.ne, konjica, sarajeva, jablanice itd, i kada su postali vecina u mostaru, sada bi ko biva mjenjali statut i ujedinjavali se... E pa malo sutra..hr.vati.. Budite zadovolji i tom 1/ 3 povrsine mostara, i to vam je previse..
Zaboravlja se nešto vrlo važno,a to je da Mostar i po Dejtonskom sporazumu ima poseban status.To su potpisali i hrvatski predstavnici.Nema ustavni sud pravo da mijenja ovaj sporazum.Možete li zamisliti da taj sud donese odluku o ukidanju rs-a.
Sve bolje od boljeg. Hvala Vam Muslimani na vašoj interpretaciji svega i svačega. Al ako ste sebi za objašnjenje svoje nacije uzeli svega po malo s ustavom se tako ne može. Ili ga poštuješ ili ne. Jedva čekam za nekih 20 godina čitati vaše tadašnje stavove o svemu i svačemu. Pozdrav suncokretima iz Zagreba
Ne može se porediti način na koji je Sarajevo postalo većinski bošnjačko sa katolizacijom svih područja gdje hrvati imaju vlast.Zna se zbog čega su srbi odlazili iz Sarajeva,a hrvate niko nije tjerao da ga napuštaju.Da ste bili za ovu državu nebi ra.ta između nas ni bilo.Po toj logici onaj ko opljačka banku treba u zatvor,a pare ostaju njegovoj porodici.
Ljude koji su cinili zlocine treba osuditi i pravedno kazniti vjerojatno mislite na dretelj, heliodrom itd. jer nisam do kraja upoznat sa ratom u mostaru i dogadjanjima 91-94. Zakon je za sve jednak i jasan je...ne moze Mostar imati neustavan statut a ostali gradovi u BiH ustavan statut. Kako je sadasnji statut neustavan evo i dokaza za to i to ce se mijenjati. 95% Hrvata nikome nije nazao ucinilo i ne treba ljepiti lose stvari na cijeli narod a zlocince treba osuditi...ali mostar je mila majka sto se dogodilo sa sarajevom i progromom sarajevskih Srba i Hrvata...od grada koji je bio BiH u malom pretvorili ste ga bosnjaci u nekakvu kombinaciju najnovijeg pazara, meke i medine sa kojekakvim dzamijama i sklonista za kojekakve malogradjanine iz istocne Bosne...trazit cete vi jos i srbe i hrvate!
Vidi vidi kako sada poštujete ovu državu i njene institucije.Što to do sada niste pokazali.Nije problem što ste sada većina nego način na koji ste to ostvarili.Zato sačekajte jedno stotinjak godina da narod zaboravi pa onda tražite.
sta OHR ceka, provedite presudu, i ujedinite do kraja taj grad.
gotovo je, presuda se mora provesti, i to je to.
Koliko god Bošnjaka bilo u MO bit će ih više nego hrvata u Grudama, Lištici i Čapljini zajedno
ide batina OHR-a.
nisu oni odbacili odluku ustavnog suda bih, odbacili su oni državu bih, samo to još ne shvaćaju ili možda shvaćaju, pa se zato tako i ponašaju...
A evo i ovih skandinavskih pobjegusa...pa kako ne dolazi u obzir...presuda Ustavnog suda je jasna i obvezujuća...Mostar ce imati statut kao i svi gradovi u BiH jer i ne moze biti drugacije...a koliko ima bosnjaka u Mostaru ce se vidjeti kada bude popis stanovnistva...ali o tom potom!