Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Istina boli!!!!!! Kako god vi shvatili Montgomerijevu poruku, ona je realnost i vidljiva na svakom koraku, a vi nastavite da vjerujete u vase iluzije koje nemaju nikakvog osnova. Realnost je vidljiva, ne samo za Mongomerija nego za svakog ko stvar gleda svojim ocoma, a ne tudjim.
covjek vam samo istinu kaze , vas je problem sto je ne prihvatate jadnici jedni . zivite i dalje u zabludi i padajte sve dublje . :)
Mislim da nitko više nedaje hrane separatistima od SDP-a. Čovjek ne može vjerovati koliko je SDP učinio da nebošnjaci zamrze Bosnu, onakvu kakvu propagira SDP, građansku i multietničku. Gledam rezultate izbora u Sarajevu za članove predjedništva: Za hrvatske članove predjedništva KRIŠTO + RAGUŽ + IVANKOVIĆ glasalo je 12 385,00 Uzimajući u obzir da je pokoji Bošnjak za 50 KM glasovo za Lijanovića dolazimo do brojke od 10 000 glasova Sarajevskih Hrvata koji nisu išli Komšiću. Sarajevo (gradsko područje) je \'91. brojalo 30 839 Hrvata. Netrebamo koristiti aproksimaciju Newtonovim polinomom da izračunamo da sad u saRajevu ne živi više od 20 000 Hrvata. Uz izlaznost od 50% lako zaključujemo da NITKO ALI APSOLUTNO NITKO OD SARAJEVSKIH HRVATA NIJE GLASAO ZA KOMŠIĆA. Pa šta uradi SDP da i Sarajevskim Hrvatima ogadi Bosnu. STVARNO ČOVJEK JE TALENT U STVARANJU NOVIH NEPRIJATELJA BOSNE. VAŽNO JE DA JE LIJANOVIĆ PATRIOTA B i H. Dajte mu zlatni LJILJAN za brazilsku govedinu.
there is no such a thing as a free lobying
Hahaha vidi mu glave ko poluga na skeptickoj yami :))
bilmezi, i sami ste objavili sta je on rekao, a niste moralii...
Kao bivsi unitarista, mogu reci da je covjek u pravu. Kojekakve Arzije dokazuju sta se desava tamo gdje sistem jedan covjek-jedan glas, kao, funkcionise. Da bi meni jedan lik na forumu rekao \"naravno da vam nudimo slobodu, zovemo vas da predjete na Islam\". Ne mozete se furati na unitarizam i onda se praviti POTPUNO ludi na masakr porodice Andjelic, bombe u Bugojnu i tako dalje. Ne mozete se sablaznjavati i govoriti \"a, sta im bi, to je neka sludjena mladost!\". Ne mozete govoriti i dan danas da je srpski svat bio isceniran jer, zaboga, \"sta ce im zastava\" (u PRAVOSLAVNOJ crkvi). Ne mozete tekbirati nakon utakmice Hrvatska-Turska NA STEPENICAMA KATEDRALE. Mislim, mozete to sve. Ali barem prestanite s licemjerjem i furkom da su svi ostali, PITAJ BOGA ZASTO, separatisti.
Bosanci-katolici koji se danas zovu \"hrvatima\" su sljedbenici poslijednjeg bosanskog kralja koji je iznevjerio Crkvu Bosansku i prihvatio katolicku vjeru.. Zasto vi,Bosanci katolici,zelite da unistite sopstvenu drzavu Bosnu?
Plagijatori Nesrpski (ilirski) naziv \"njihove\" drzave \"Raska\",nesrpska (avarska) titula vladara \"zupan\",nesrpska vjera krscanstvo (pokrsteni od strane Nesrbina,vidi pod \"Heraklije\"),malo poslije toga nesrpska (bizantijska) vjera pravoslavlje,nesrpska ekavica,nesrpsko nametnuto pismo istocne crekve-cirilica,,nesrpski (slavenski) jezik,nesrpski -turski opanak,nesrpske -afganistanske gusle.... Sve sto prakticno imaju originalno kao cinilac u procesu njihovog nastanka jeste njihovo ime \"Sluge\",a znamo svi koliko je to originalno !
.Sluge bezocno lazu sami sebe dan i noc da su jedini branili \"krscansku Evropu\" od Turaka,ali nikada ih necete cuti da govore o bici na Nikopolju gdje je na jednoj strani bila vojska \"krscanske Evrope\"najjaca do tada ikad skupljena,a sa druge Turci i Srbi (Sluge) i tako Turci i Srbi (Sluge) na celu sa Stefanom Lazarevicem poklase na Nikopolju najjacu vojsku \"krscanske Evrope\" i to tako zestoko da se u narednih 300 godina nije oporavila.Ili,kada se lazu da je Marko Kraljevic bio \"najveci borac protiv Turaka\",a kraljevic Marko u stvari bio turski vezir...
Sustina Srba je u njihovom imenu,koje izvorno znaci Sluge (Robovi),o cemu polovinom X stoljeca govori Konstantin Porfirogenet, u spisu \"De Administrando Imperio\",gdje doslovno kaze sljedece: \"[...] »Srbi« na jeziku Rimljana je riječ koja označava »robove«, a na tom jeziku obično se riječju »serbula« označava obuću robova, a riječ »tzerboulianoi« označava one koji nose jeftinu, siromašku obuću. Srbi su to ime dobili jer su postali robovi imperatora Rimljana[...]\" (Konstantin Porfirogenet,De administrando imperio,Glava trideset i druga,str. 153.) I u svim historijskim izvorima na latinskom rijec \"Srbi\" se redovno prevodila kao \"Sluge\",a Srbija kao \"Sluganija\"(Servia),ili \"zemlja Sluga\"
sarajevo-x.com je produuzena ruka SDP-a.Bas kao sto su i Nasi Dani nakon sto ih je Pecanin napustion. Gospodo morate da razumijete da osim Bosnjaka, koji zele gradjansku Bosnu u kojoj bi mogli da vladaju nad drugim narodima, nitko takvu Bosnu vise ne zeli.
Montgomery je čisti realist bez dlake na jeziku.
ma bolestan,ko i onaj ludi durmitorac
Musa Cazim Catic - \"Onima kojih se tice\" Sram se desio i desava se - a da je zalosna Bosna jeste, samo sad je breme postalo toliko tesko da se stalno baca komsiji u dvoriste, a gdje mu je dvoriste - nego bas na istom tlu. Tuga je to - ali koliko ih shvata - kontam, daj im prostora da izbljuvaju iz svojih grudi sav jad, suvisno se boreci da se zaista i osjecaju bolje nakon sto uvrijede, za tren pomislivsi da su nadmudrili, povrijedili, zivot ugusili -kome? Samo sebi, samo sebi. Nije Bosna prkosna od sna - ona cuva svoju tajnu - da zivot tece negdje u njenim dubinama - a vidjet ce je plavu i zelenu onaj ko oci ima i ko dusu nikom ne da.
@axa bolim ti staru,i to iskusno...
Pjesničko pokajanje Musa Ćazim Ćatić 1913 Gospode, evo, na sedzdu Ti padam, Pred vjecnom Tvojom klanjam se dobrotom I molitve Ti u stihove skladam, Prosec: \"Oh, daj mi smisao za ljepotom!\" Gospode, evo, na sedzdu Ti padam. Ti znas da bijah nevin poput rose I poput lijera u proljecu ranom; Al\' ljudi, med sto pod jezikom nose, Otrov mi dadose u bokalu p\'janom, Mada sam bio nevin poput rose. I slavih Bakha kao sveto bice, Veneri pete jezikom sam lizo - Vlastitim zubom ja sam svoje zice Komad po komad kao zvijer grizo Slavec Bakha ko bozansko bice. Svaciji prezir pratio je mene, Od sjene moje druzi mi bjezahu, I sve me ciste klonile se zene ... Vaj, tesko je bilo meni siromahu, Jer ljudski prezir pratio je mene. Ja sada bjezim pod okrilje Tvoje I Tvog Kur\'ana, Tvoje vjecne rijeci; Gospode, grijehe odrijesi moje I bolesnu mi dusu izlijeci - Ta ja se sklanjam pod okrilje Tvoje....