Ski staze i igrališta
0

Mojmilo dobija dječiji zabavni park

Sarajevo-x.com
Izgradnja zabavnog parka za djecu koji obuhvata postavljanje tubbinga-sankališno skijališne staze i igrališta za odbojku na pijesku na padinama brda Mojmilo trebala bi početi naredne sedmice dogovoreno je prilikom posjete ovom lokalitetu između načelnika općine Novi Grad Damira Hadžića i dirketora KJKP ZOI 84 Nedžada Ajnadžića.

“Kapitalni projekat Općine Novi Grad 'Park šume Mojmilo', svakim danom poprima drugačiji, uređeniji i ljepši oblik. Projekat koji želimo uraditi na brdu Mojmilo podrazumijeva da maloj djeci približi ski-sport, te da ovo bude sarajevski park koji će građani moći koristiti za odmor i rekreaciju tokom cijele godine", rekao je načelnik Hadžić objašnjavajući da je projekat značajan za cijelo Sarajevo.

Projekat zajednički finansiraju Općina Novi Grad Sarajevo, Grad Sarajevo, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS i JP”ZOI” 84.

Na padinama brda Mojmilo do sada je urađen arboretum, šetalište, amfiteatar u prirodi, eko-kuća i trim staza. Također je izgrađena minibuska okretnica u naselju Turkušići čime je stanovnicima naselja olakšana komunikacija sa ostalim dijelovima općine i grada, te svim zainteresovanim građanima da lakše dođu do rekreativne zone park-šume Mojmilo.