BiH
0

Modriča: Starija žena se utopila u kući

SRNA
Četiri osoba iz modričkog naselja Dobori evakuisana su danas helikopterom Oružanih snaga Hrvatske, koji je angažovan na pružanju pomoći i spašavanju osoba u poplavama u BiH. U ovom gradu registrovan je i prvi smrtni slučaj. Riječ je o 90-godišnjakinji Milosavi Mićić.

Tri muškarca i jedna starija žena prebačeni su na sigurno mjesto u Mjesnoj zajednici Modriča četiri.

Pripadnici spasilačke ekipe nisu uspjeli doći do jedne starije osobe u naselju Dobori dok, a uprkos upornom ubjeđivanju u naselju Vranjak nisu uspjeli nagovoriti na evakuaciju dvije porodice Stajić sa deset članova, od kojih je šestoro djece.

U Civilnoj zaštiti Modriča rečeno je Srni da će ovim porodicama u toku dana biti dopremljena voda, hrana i lijekovi.

Dva hemodijalizna pacijenta i jedna teško bolesna osoba jutros su upućeni za Banju Luku helikopterima Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Samostalni stručni saradnik za Civilnu zaštitu Modriča Željko Terzić rekao je da se u poplavljenim naseljima Koprivna, Vranjak, Dobori i Miloševac trenutno nalazi 61 osoba.

Terzić je istakao da su ove osobe sigurne i s obzirom da se voda povlači iz poplavljenih naselja bit će evakuisana ukoliko bude potrebno.

U Modriči je poplavama ukupno obuhvaćeno 630 domaćinstava sa više od 2.000 članova, a današnjom evakuacijom ukupno je evakuisano 380 osoba.

Pronađeno je tijelo Milosave Mićić (90), koja se utopila u kući u Vranjaku, što je prva registrovana žrtva poplava.

Opada vodostaj rijeke Bosne, a lokalne rijeke i potoci vratili su se u korita.

Voda iz gradskog vodovoda ispravna je za upotrebu, a u poplavljenim mjestima i dalje su domaćinstva isključena sa električne mreže, telefonske veze su otežana, te su u prekidu svi magistralni i regionalni putevi na području opštine.