Ministarstvo zdravstva
0

Mobilni tim vakcinisao uposlenike UNDP-a i Medicinskog fakulteta u Sarajevu

B. R.
Vakcinacija studenata Medicinskog fakulteta UNSA (Foto: Vlada KS)
Vakcinacija studenata Medicinskog fakulteta UNSA (Foto: Vlada KS)
Mobilni tim Ministarstva zdravstva je protiv koronavirusa vakcinisao uposlenike UNDP-a i studente Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (UNSA).

Kako su saopćili iz Ministarstva zdravstva Sarajevo, oni su vakcinisani danas i jučer, 31. januara, te su se mogli biti vakcinisati vakcinama proizvođača Pfizer/BioNTech, Moderna, Sinopharm i Sinovac. Vakcinisani su prvom, drugom i trećom dozom.

Udruženje studenata Medicinskog fakulteta, u saradnji s Ministarstvom zdravstva Kantona Sarajevo, je odlučilo da na ovom fakultetu organizuje vakcinaciju studenata. Od 11 do 14 sati na ovom fakultetu vakcinisano je više od 80 studenata medicine.

Predsjednica Udruženja studenata Medicinskog fakulteta Ema Smajlović je kazala da su se na ovaj korak odlučili jer smatraju da je vakcinacija jedini odgovor koji imamo trenutno na pandemiju koronavirusa te da kao budući zdravstveni radnici osjećaju odgovornost da pokažu primjer drugim studentima, ali i sugrađanima.

Pozvala je sve one koji se još nisu vakcinisali da to što prije učine.

Student ovog fakulteta Eldar danas je došao po svoju prvu dozu. Smatra da je vakcinacija dobra prvenstveno zbog toga što se njome smanjuje mogućnost teže kliničke slike. Također je pozvao druge da se vakcinišu, saopćili su.