Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nasa uhljebljena vlast ce sebe osigurati tako sto ce smrtnicima povecati PDV i ostale moguce poreze na sta stignu.
Da,to je osnovna stavka ekonomskog oporavka iz programa "menadjera iz realnog sektora" Novalica!
@text_razuma ovu uhljebljenu vlast su nedavno birali bosanci i hercegovci, dakle ljudi koji su svojim zaokruživanjem određene stranke i članova im rekli da im u ovoj zemlji sve odgovara, da je vlast OK. O čemu mi sada pričamo? Kakav narod takva vlast. Poruka za naše nazovi demokrate navlasti: Jašite nas koliko vas volja, već ste nam uzeli i zadnju paru iz džepa, ako ne nastavite isto čak i žešće onda ste ipak naivni. Kada vas biramo takve kakvi ste pa ko nam je kriv. Samo naprijed sa stezanjem kaiša, naravno samo za sirotinju. Bravo, i ja bi isto da sam na vlasti.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Normalno je da onaj ko te plaća postavlja pravila. Javni sektor odavno prima platu od MMF-a, tako da će im uskoro oni govoriti šta će raditi, kad su samo nesposobni.
Jeste li u hitno treba kredit od bilo koje vrste? Mi trenutno nude kredite interesima podnositelja zahtjeva s vrlo niske kamatne stope i naših usluga je vrlo brzo i bez stresa. Zainteresirani za dobivanje kredita danas Pošalji nam se za detalje / informacije. E-mail: [email protected] i vi ćete biti sretni što ste učinili. Odgovor na: [email protected]
šta mi najviše smeta kod mmf i naših političara .ok uzeti pare za razvojne programe .otvoriti fabrike ,zaposliti ljude , a ne naši glupi političari oni samo te pare namire sebi plate i administraciju i poslije treba vraćati pare a industrija nikakva i šta onda dizati poreze ,pdv,akcize i ostale druge namete i šta se poslije biva .narode se buni štrajkovi revolucije itd.toliko o pameti naših političara
MMF je od 80-tih u sluzbi interesa velikih kompanija, a radi po teoriji Schock-a © by Milton Friedman -- Chicago-Boys. Svaki put kada oni kazu "reforme" to znaci: ili se zaduzujes, ili se tvoj sistem raspada, pa ces se poslije jos vise zaduzivati (npr. SFRJ, SSSR, etc.). A zasto se zaduzujes, ee to je tvoja stvar. Znaci (MMF + domaci pametnjakovici) = ode drzava u 3 pm.
reforme nego šta....na kraju ćemo mi MMF-u još zahvaljivat što nas je zaduživao, naravno ako razbije ovaj uhljebski koncept ove države
Ako razbije?!Kako su prosle godine zbog protesta cak duplu transu uhljebima dali,nisam siguran da MMF ima iskrenu namjeru!
..sjednice Fiskalnog vijeća BiH. " Kakvo fiskalno vijece bolan, pa radi li sta ministar finansija ili samo grije koznu stolicu.koliko clanovi vijeca dobija para, ma ukinut to odmah treba
Treba dati ovim politicarima prijedlog da na svaki kilometar magistralnih cesta u BiH stave radare i kamere, isplatilo bi se tako da ne bi morali dizati kredite od MMF-a već bi imali para (kakvih kamikaza ima) da MMF-u dajemo, a usput bi se i smanjio broj saobraćajnih nesreća i bili bi bogati ko Švica. :D
ko bi bio bogat?? pa te guzonje bi samo sebi povecali platu a narod ko yebe
samo zavrnite slavine, i narod dize revoluciju, skida se sramna vlast, i onda smo ******
Svjetski lihvari..
Pa sta trebaju? Dati pare bez kamate ili sta? Gori su nasi sto se zaduzuju pa nemogu vratiti i onda da bi vratio prodaji Energoinvest, BH Telecom, Bosnalijek i sl. Umjesto da se pokriju koliko je jorgan al ne, mora Bakir imati 10 000 KM platu (puta tri Ivanic, Covic), drzavni poslanici prosjek 6000 KM, federalni 3500 KM, Kantolnalni 2500 KM, plus svi ministri itd. Plate u drzavnim firmama 2000 KM.
grr.. Misliš da zaista MI biramo ljude koji nas predstavljaju? Misliš da nisu debelo podobni i probrani da služe strancima kao kerovi dok nas zadužuju za narednih 200 godina? Nismo pogodni za investicije, a jesmo za kredite, kažu nam i mi to prihvatamo, dok naše vlasti užurbano klimaju glavama.. Slažem se s tobom od treće rečenice pa na nadalje, a što se tiče odgovora na prve dvije rečenice, ukratko treba da nam NE DAJU pare.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
...molim MMF ovim putem da nam da kredit da bi imali penzije i da bi imao sta da jedem.
MMF nije nikakvo zlo,oni dolaze kad ih drzava koja je u dubiozi pozove i spasavaju je ,kome se ne svidja njihov nacin rada neka ih ne zove u pomoc kad sve ode u q jer nezajazljivi budzetlije syebu i budzet i drzavu i sve moguce trazeci 13 platu,regres,putni trosak ,dozivotni posao da ne rade itd... Cuj ti njega MMF zelii da budes rob,pa ako mozes bez njih ne zovi ih.
De ne kaki bogati. nemaš pojma ko ili šta i kome ili čemu služi MMF, a isto tako ko i kada ih zove
@lee Sa malom korekcijom tvojeg korektnog iskaza. Danas se i ne trude da štampaju nekakve papiriče, nego ti jednostavno upišu cifru u jednom kompjuteru, koji se obično nalazi u Washingtonu, a tako stvoreni "novac" obično odmah transferira na rečune američkih banaka te tako služi da popravi njihove bilance. Vama ostaje da plačate kamate za dug koji se stalo uvečava, a stalno vam govore da je do vas (do vaše korumpirane vlasti), zašto ste kokuzi i predlažu Vam da se igrate "uhvati lopova", a lopov je ko god je na vlasti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
...iskrenoj i otvorenoj diskusiji?! Mora da se salite :D