BiH
0

Mladić u srijedu donosi odluku o trećem braniocu

SRNA
Ratko Mladić
Ratko Mladić
Haški optuženik Ratko Mladić trebao bi da u srijedu donese odluku o još jednom advokatu kojeg će predložiti Haškom tribunalu kao svog branioca, izjavio je Srni Mladićev advokat Miloš Šaljić.

Šaljić je Srni u telefonskoj izjavi iz Haaga rekao da su on i ruski advokat Aleksandar Mezjajev, koje je Mladić već predložio za svoje branioce u Hagu, danas predali Haškom tribunalu originale dokumenata koji su neophodni da se upotpuni zahtjev za njihovo imenovanje za branioce generala.

Šaljić nije htio da otkrije imena sa liste advokata koje je predložio Mladiću i od kojih on treba da odabere još jednog ili dva branioca. 

Komentarišući informaciju koju je objavila RTV B92 da je jedan od Mladićevih potencijalnih branilaca Branko Lukić, beogradski advokat,  Šaljić je rekao da su to nagađanja.

Mladić insistira da ga pred Haškim tribunalom zastupaju Miloš Šaljić iz Beograda i profesor međunarodnog prava iz Moskve Aleksandar Mezjajev. 

On je takav zahtjev uputio uoči izjašnjavanja o optužnici, zakazanog za 4. juli, ali ga Haški tribunal nije odobrio i naložio je da Mladića do donošenja odluke o njegovom zahtjevu, zastupa branilac po službenoj dužnosti Aleksandar Aleksić.

Mladić je zbog toga što mu nisu odobreni advokati koje je sam odabrao, odbio da se izjasni o optužnici.