Izborna skupština
0

Mladen Bosić ostaje na čelu SDS-a

SRNA
Mladen Bosić
Mladen Bosić
Dosadašnji predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić ponovo je danas izabran na tu funkciju, dok je za zamjenika predsjednika stranke izabran Predrag Kovač.

Na današnjoj Izbornoj skupštini SDS, koja je održana u Tesliću, Bosić je dobio više od 250 glasova delegata, dok je njegovo protivkandidat bivši premijer RS Gojko Kličković osvojio oko 90.

"Pred SDS i Republikom Srpskom /RS/ je teško vrijeme sa mnogo iskušenja. Trebaće mnogo pameti i mudrosti da RS izdrži sve napade", rekao je Bosić novinarima nakon izbora za predsjednika stranke.

On je dodao da izazivanje sukoba neće donijeti ništa dobro ni RS ni BiH, ocjenivši da je potrebno okrenuti se stvarnim problemima kako bi građani RS bolje živjeli.

Komentarišući najavu visokog predstavnik EU za spoljnu politiku Catherine Ashton da će EU sankcionisati političare koji budu opstruisali proces formiranje vlasti na nivou BiH, Bosić je rekao da sve to BiH vraća 12 godina unazad i poručio da EU treba da poštuje Dejotnski sporazum.

"Očito je da međunarodna zajednica gubi kredibilitet i s toga apelujemo da se RS drži po strani i konstruktivno učestvuje u formiranju vlasti na nivou BiH", smatra Bosić.