Sarajevska katedrala
0

Misa za poginule u padu poljskog predsjedničkog aviona

FENA
U organizaciji Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (BKBiH) i ambasade Republike Poljske u Bosni i Hercegovini danas će biti upriličena misa zadušnica u sarajevskoj katedrali Srca Isusova u 10.30 sati za sve poginule u padu poljskoga predsjedničkog zrakoplova.

Misu će predvoditi predsjednik BKBiH-a mons. dr. Franjo Komarica, uz kocelebraciju ravnatelja Ureda katoličkog dušebrižništva Ministarstva obrane BiH mr. don Tome Kneževića i drugih svećenika.

U vezi s misom zadušnicom u poljskoj ambasadi jučer su razgovarali biskup Komarica i poljski veleposlanik u BiH gosp. Andrzej Tyszkiewicz, a na susretu je sudjelovao i ravnatelj Knežević, koji je podsjetio da su u avionskoj nesreći, osim poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i drugih državnih dužnosnika, poginuli i poljski vojni biskup Tadeusz Ploski, poljski pravoslavni vojni nadbiskup Miron Chodakowski i Adam Pilch iz evanđeoskog dušebrižništva poljske vojske.

Pozvani su svi vjernici katolici i drugi zainteresirani iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH da svojim prisustvom zajedno mole za duše poginulih.