Kiseljak
0

Mirsad Kebo posjetio grob Denisa Mrnjavca

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo danas je, u prisustvu porodice Mrnjavac i načelnika općine Kiseljak Mladena Ramljaka, obišao groblje "Boljkovići“ Lepenica na kojem se nalazi posljednje prebivalište pokojnog Denisa Mrnjavca.

Prisustvujući Denisovom sprovodu, Kebo je obećao porodici Mrnjavac da će se maksimalno angažirati kako bi se u najkraćem roku iznašla sredstva i asfaltirao put Boljkovići-Groblje u općini Kiseljak.

Potpredsjednik je preuzeo ovu obavezu jer je želio da ispuni običnu, ljudsku želju: da porodica i prijatelji mogu bez problema stići na vječno prebivalište Denisa Mrnjavca i odati mu dužnu poštu. Ta želja se ostvarila, put je asfaltiran.

Ukupna financijska vrijednost projekta bila je 150.000 KM, a u projektu su učestvovali: potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo kao svjedok/medijator, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Direkcija za izgradnju cesta KS-a, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Grad Sarajevo te Općina Kiseljak. Implementaciju projekta rekonstrukcije puta izvršila je općina Kiseljak.

"Danas smo se okupili da na jednostavan, ljudski način odamo poštu pokojnom Denisu koji je pao kao žrtva osionih zločinaca koji treba da se suoče i sa ovozemaljskom i Božijom kaznom. Denis je živ, on je među nama, u našim srcima. Ovo je ono što smo bili dužni da učinimo, to je pokojni Denis zaslužio, to je najmanje što smo mogli uraditi za njega. Ovaj put koji vodi do njegovog poslednjeg počivališta je put mira i ljubavi“, kazao je Kebo, nakon što je položio cvijeće na grob pokojnog Denisa Mrnjavca.

Dodao je da je došao s još jednim razlogom, a to je da se na Denisovom grobu zakune da će istrajati u borbi protiv zločinaca koji remete mir i sigurnost građana u BiH, koji ubijaju nevine ljude, a među njima i našeg Denisa, saopćeno je danas iz Kebinog kabineta.