BiH
0

Mirosavljević: Izbori u Srbiji dijelom će se odraziti i na one u RS-u

FENA
Banjalučki profesor javnog mnijenja Mladen Mirosavljević izjavio je za Agenciju Fena da će uvjerljiva pobjeda Srpske napredne stranke (SNS) na prijevremenim parlamentarnim izborima u Srbiji utjecati i na regionalne odnose, kao i na izbore i u Republici Srpskoj.

"Smatram da će odraziti na odnose između Republike Srpske i Srbije, odnosno utjecat će na odnose u RS-u. Mislim da će dio izbornih rezultat u Republici Srpskoj biti odraz rezultata u Srbiji", rekao je on.

Mirosavljević smatra da rezultat izbora u Srbiji, za poznavaoce tamošnjih prilika, ne predstavlja iznenađenje, jer je pobjeda SNS-a bila očekivala, osim možda rezultata koji je ostvario Boris Tadić.

"Najiščekivaniji je bio rezultat koji su postigli socijalisti, jer je bila neizvjesnost njihov uspjeh na izborima. Ostalo i ne predstavlja iznenađenje", tvrdi Mirosavljević.

Analitičari sada mogu, kaže, da ocjenjuju šta znači sadašnja pozicija SNS-a za buduća zbivanja u Srbiji i koliko je dobro da ta stranka ima apsolutnu većinu, te koliko da mora praviti koalicije.